Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Depps tv-serie – nu på bioduken

/
  • Channing Tatum och Jonah Hill poserar på en pressträff för ”21 Jump Street”.

Annons

Kultserien som gav Johnny Depp sitt genombrott har blivit en actionkomedi med Channing Tatum och Jonah Hill i huvudrollen.

Det är över 20 år sedan ”21 Jump Street” sändes i svensk tv och få minns den för annat än att det var Johnny Depps genombrottsroll.

– Det jag minns mest av tv-serien är att Johnny Depp var utklädd och jobbade under cover i varenda avsnitt. Han måste haft ett oerhört stort klädkonto, säger huvudrollsinnehavaren Channing Tatum.

Men nu har tv-serien blivit film. I filmen spelar Channing Tatum och Jonah Hill två nyutbildade och inte speciellt lyckosamma poliser, som sänds till en specialavdelning där det gäller att infiltrera en high school varifrån en ny och dödlig drog sprids.

De två är definitivt överåriga för att studera på high school och det skämtas inte minst om detta. Till det som filmen fått beröm för hör bland annat samspelet mellan Jonah Hill och Channing Tatum – det här är en ”kompisfilm” som känns äkta.

Filmen är kryddad med en vulgär dialog. Jonah Hill, som är en av producenterna, har gjort sig känd för att ofta göra filmer med ytterst vulgär dialog, men säger att det aldrig får bli ett självändamål.

”21 Jump Street” har blivit så populär att det redan är bestämt att man kommer att spela in en fortsättning under 2013.

Gunnar Rehlin/TT Spektra

Mer läsning

Annons