Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man som heter Ove är den tredje mest sedda filmen i svensk historia

/

1 656 215 besökare har nu sett "En man som heter Ove" som därmed är den tredje mest sedda svenska biofilmen i Sverige någonsin.

Annons

Det är distributören Nordisk Film som berättar om det nya publikrekordet i ett pressmeddelande. "En man som heter Ove" har nu gått om fyran "Emil i Lönneberga" från 1971. Biosuccén med Rolf Lassgård som hade premiär på juldagen i fjol är uppe på 1, 65 miljoner besökare eller 1 656 215 närmare bestämt.

– Att efter inte ens tre månader på bio vara den tredje mest sedda svenska filmen någonsin är inget annat än otroligt. Filmen kommer att spela på biografer fram till sommaren, så det blir verkligen spännande att se vad slutsiffran landar på, säger Dante Stjernberg på Nordisk Film.

Än återstår 300 000 besökare innan "Att angöra en bryggas" nivå på 1,95 miljoner besökare uppnås. Etta är fortfarande "Sällskapsresan" från 1980 på drygt 2 miljoner besökare.

"En man som heter Ove" kommer nu även distribueras i USA av Music Box Films, som tidigare distribuerat "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann", samt Millennium-trilogin.

Annons