Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En modig tonårsskildring

/
  • Sorgligt. Enäggstvillingarna Tina och Cilla delar på allt ända tills en tragisk bilolycka skiljer dem åt.
  • Filmens tvillingar Tina och Cilla spelas av Erica och Hanna Midfjäll.

Hur överlever man att förlora en del av sig själv? Svaret på frågan skildrar regissören Anders Grönros med gripande ärlighet i filmatiseringen av Augustprisvinnande boken ”Jag saknar dig, jag saknar dig” av Peter Pohl.

Annons

Enäggstvillingarna Tina och Cilla (Erica och Hanna Midfjäll) är 14 år och befinner sig mitt i tonårens känslomässiga bergodalbana. Tina bryr sig mest om att dejta killar medan Cilla vill förändra världen. Trots sina olikheter står de varandra väldigt nära. Allt förändras när Cilla plötsligt dör i en bilolycka. Tina blir ensam kvar och måste försöka leva vidare utan sin syster och bästa vän.

”Jag saknar dig” är en modig tonårsskildring som vågar djupdyka rakt ner i det vakuum som uppstår när ett människoliv slocknar.

Enäggstvillingarna Erica och Hanna Midfjäll bjuder på övertygande skådespelarinsatser. I synnerhet Ericas gestaltning av Tinas förtvivlan och saknad känns förbluffande äkta och kryper långt in under huden.

”Jag saknar dig” skulle ha vunnit en hel del på att kortas ner i längd och i valpigt överspelande i vissa biroller, men filmen lyckas framgångsrikt reta tårkanaler och trigga igång tankar om vad som är viktigt i livet. Tinas kamp för att hitta mening i mörkret stannar kvar i medvetandet långt efter sista scenen.

Lotta Glimstedt

Mer läsning

Annons