Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En söt fransk historia

/

Annons

Att finna trevliga må-bra-filmer för vuxna är inte det lättaste så man får vara tacksam för det lilla man får. Här kommer en fransk variant som handlar om den lite lätt mobbade killen Germain i en liten fransk stad i norra Frankrike. Illa behandlad av en hård mor och lurad på pengar eftersom han inte är så rask i huvudet och inte kan han läsa heller. När han möter en äldre dam i parken får han äntligen tala med någon som inte driver med honom och som öppnar litteraturens värld för honom.

Germain och Margueritte får en speciell relation och det går så långt att Germains flickvän blir lite svartsjuk på den gamla damen.

Det är så trevligt upplagt alltsammans men ändå kan man inte tro riktigt på historien och en hel del beror på att Gerard Depardieu inte är rätt för rollen hur bra skådespelare han än är. Han är för kraftfull och karismatisk hur han än vänder sig. Någon mobbad stackare har han svårt att få fram.

Margueritte däremot är en fantastisk bekantskap. Gisele Casadesus är född 1914(!) och spelar fortfarande, men bara film eftersom teater är för ansträngande. Hon är faktiskt med i Saras nycklar också med Kristen Scott Thomas.

Margueritte är en liten söt dam med förmåga att tala med människor och lyssna på dem utan att döma eller bli chockerad. Precis en dam som Germain behöver.

Det är en söt liten historia med fransk atmosfär och tillbörligt lyckligt slut.

Christina Hygge

Mer läsning

Annons