Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En uppföljare med bättre effekter

/

När ”Clash Of The Titans” kom för två år sedan, kritiserades den inte minst för de dåliga 3D-effekterna.

Annons

Nu utlovar stjärnan Sam Worthington bättre effekter i uppföljaren.

Worthington säger att kritiken mot förra filmen var rättvis och har han flera gånger öppenhjärtigt sagt just det i olika intervjuer. Så även den här gången.

– Dom gjorde effekterna på sex veckor. Det blev inte bra, säger han.

Därför ägnades mycket mer jobb på att skapa 3D-effekterna till ”Wrath Of The Titans”. Den här gången hade man redan från början bestämt att filmen skulle visas i 3D, och även om man inte använde speciella 3D-kameror hade man konstant experter på tekniken på inspelningsplatsen för att ge råd om hur filmmakarna skulle göra för att åstadkomma bästa möjliga effekter.

Den nya filmen utspelar sig också i den grekiska mytologin tio år efter den förra filmen. Huvudpersonen Perseus dras in i konflikterna mellan sin far Zeus och dennes bröder Hades och Poseidon.

– Medan vi gjorde ettan diskuterade vi inte en fortsättning. Det gällde ju först att se om publiken tyckte om det vi gjorde. När erbjudandet sedan kom hoppade jag på det direkt. Det fanns inte minst mycket att berätta om far- och sonförhållanden, säger Worthington.

Han kallar Perseus för en fascinerande karaktär.

– Det finns ännu mer att berätta om honom. Skulle det bli tal om ännu en fortsättning, fast först får vi ju vänta och se vad publiken tycker om den här, så gör jag den gärna. Och bara det att få arbeta med kollegor som Liam Neeson (Zeus) och Ralph Fiennes (Hades) gör ju att det blir extra stort.

Efter sina roller i filmer som den här och i ”Avatar” är Worthington van vid att jobba med specialeffekter. Och han tycker om det.

– Det viktiga är bara att se till att skådespeleriet inte försvinner bakom alla effekter och alla explosioner.

Gunnar Rehlin/TT Spektra

Mer läsning

Annons