Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Far och son i farozonen

/

Vi är inne i VM-månaden, men då handlar det om skidor på tvären och längden. Här gäller det något helt annat, ett sorts världsmästerskap i konsten att demolera så många bilar som möjligt.

Annons

Till råga på allt mitt i hjärtat av Moskvas trafikstockningar. Komiskt, definitivt inte spännande.

Efter 25 minuters gränslös (men tekniskt sett imponerande) fordonsjakt redan inledningsvis i filmen drog jag en tung suck av förfäran, men det blev något bättre. Fast bara lite och miltals ifrån dem första filmen i serien med Bruce Willis. Nu är han bara gammal och oengagerad och verkar enbart njuta av sina oneliners i alla möjliga och omöjliga lägen.

Men supersnuten John McClane klarar allt, som ni säkert vet efter de fyra ”Die Hard”-föregångarna. Nu reser han på ”semester” till Ryssland för att ta reda på vad sonen Jack sysslar med. Denne går i faderns fotspår men far- och son-relationen är på klassiskt filmmanér minst sagt kylig, men gissa om de småningom finner varandra mitt i de bombastiska eldskurarna...

Att upplösningen småningom hamnar i den ödelagda katastrofstan Tjernobyl överraskar en del, men det hör till saken eftersom det, förutom den ansträngda relationen mellan McLane Sr och McLane Jr handlar om en storpolitisk konspiration i Ryssland där skurkar i undre världen, oligarker och politiker deltar i ett maktspel där slutresultatet i vanlig ordning kan få förödande konsekvenser om massförstörelsevapen hamnar i orätta händer.

Mer läsning

Annons