Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Gangster style” i komisk form

/
  • Ryan Gosling är med i polisens hemliga gangsterstyrka. Otur att tjejen han blir kär i (Emma Stone) också är måltavlan Mickey Cohens älskarinna.

Åh, vilka härligt återskapade miljöer, en sån snygg kostymering, vilket bländande foto coch en intrig som verkligen platsar i ”Gangster Style” – för att nu travestera världens genom tiderna populäraste video.

Annons

Emellertid får jag inte in i min arma skalle om detta är en thriller, som filmen rubriceras som, eller en välgjord parodi på traditionella gangsterfilmer. Det lutar åt den senare sammanfattningen.

Nåväl, Sean Penn har knappast huvudrollen men det är han, i rollen som den brutale gangsterkungen Mickey Cohen, vars verksamhet i ”Änglarnas stad” snutarna John O'Mara (Brolin) och Jerry Hooters (Gosling) vill krossa med alla medel.. De är påhejade av en polischef, i form av en väsande åldersstigne Nick Nolte, deponerar sina polisbrickor och skrider till verket efter att ha kallat ihop ett gäng med de vitt skilda egenskaper som behövs.

Kung Cohen visar sig inte ha alla hästar hemma, utan likt en viss Adolf Hitler så kämpar han i det sista för att försvara sitt imperium, så lillebror han är på västkusten i förhållande till de ännu större kungarna uppe i Chicago. Mindervärdeskomplex kallas det visst för.

Replikerna översvämmas av klyschor, det är också ett bombardemang av klichéer och allt har setts förut. Allt är som det vore serietecknat för att locka fram min barnslighet. Ändå satt jag och trivdes och småfnittrade åt denna underhållning iscensatt av Ruben Fleischer som säkerligen är som jag, ett fan av filmer som ”De omutbara”, ”Maffiabröder” eller det största av dem alla ”Gudfadern” i alla sina tre delar.

Mer läsning

Annons