Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harrison Ford slåss mot utomjordingar

/
  • ”Det är alltid lite skrämmande att spela mot någon du har sett på film i 40 år”, säger Daniel Craig om att spela mot Harrison Ford.

Rymdvarelser och cowboyhatt i all ära, det var något helt annat som lockade Harrison Ford till storfilmen ”Cowboys And Aliens”.

– Jag hade nära hem och det var pengar inblandade, säger han utan att röra en min.

Annons

Det var med viss tvekan snart 70-årige Ford började bläddra i filmmanuset med den svårslagna titeln ”Cowboys And Aliens”. Daniel Craig var klar för huvudrollen när någon i filmteamet fick idén att erbjuda Harrison Ford rollen som den hårdhudade boskapsägaren Woodrow Dolarhyde.

– Vi trodde väl att han skulle vända ryggen till och be oss dra. Men det gjorde han inte, säger Daniel Craig som för första gången spelar mot mannen han sett på film sedan han var liten grabb.

– Harrison är en underbart rolig man, säger Craig och tillägger med ett leende:

– Om han är på det humöret.

Efter ”Indiana Jones och kristalldödskallens rike” har Harrison Ford synts i mer lågmälda filmer som ”Extraordinary Measures” och ”Morning Glory”.

Innan han skrev på för sommarens storfilm ville han veta vad han gav sig in på.

– Jag var osäker på vilken ton man var ute efter i filmen. När jag insåg att de inblandade hade ambitionen att göra en riktig western och inte en klumpig komedi, då blev jag intresserad, säger Harrison Ford.

När ”Cowboys And Aliens” tar sin början kastas både tittaren och huvudpersonen in i handlingen. Det är sent 1800-tal i New Mexico. Jake Lonergan (Daniel Craig) vaknar upp i öknen som mannen utan minne med ett metallarmband låst kring handleden. När han anländer till ökenstaden Absolution börjar hans historia långsamt att veckla ut sig. Och sedan dyker de mystiska flygande farkosterna upp.

Den vågade genreblandningen innebär både snabba ritter och tuffa fajter med utomjordingar.

(TT Spektra)

Mer läsning

Annons