Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta Malin jobbar hårt i Hollywood

/
  • Åkerman spelar mot Cruise. ”Tom Cruise är en helt underbar sångare. Även sångcoachen sade att om Tom ville så skulle han kunna bli operasångare. Men jag menar, det är ju Tom Cruise, han kan göra allt”, säger hon.Foto: Warner Bros Pictures/AP/Scanpix
  • Malin Åkerman håller sig för det mesta borta från det ytliga Hollywoodlivet. ”Det sista jag vill är att bli känd på ett sådant sätt att jag inte kan lämna mitt hus för att det är paparazzi utanför.Foto: Todd Williamson/Invision/AP/Scanpix

Bioaktuella Malin Åkerman är hett eftertraktad i Hollywood. Men ändå får hon kämpa för att få de roller som hon verkligen vill ha.

Annons

– Oftast när jag läser ett manus så vill jag spela den roll som jag vet att jag aldrig kommer att få, berättar ”Rock Of Ages”-stjärnan.

Malin Åkerman sveper in i hotellrummet med en självklar stjärnstatus. Hennes blonda Hollywoodsvall faller perfekt över axlarna när hon sätter sig tillrätta i en tygsoffa mitt i rummet. Men så fort hon börjar prata slås man av hur jordnära hon tycks vara. Hon har nära till ett ärligt skratt och verkar uppriktigt intresserad av samtalet – trots att hon varit uppe sedan halv sex på morgonen och ska hinna med 16 intervjuer på en dag.

Hon är på blixtvisit i Stockholm för att medverka vid galapremiären av ”Rock Of Ages”, där hon spelar en Rolling Stone-reporter som får en legendarisk rockstjärna, spelad av Tom Cruise, på fall.

– Det var första gången jag gjorde en musikal, och det var lite av en utmaning. Jag var så nervös för att sjunga. Men det var hur kul som helst att göra något nytt, berättar hon entusiastiskt.

Filmen består av ett par rejäla hångelscener mellan henne och Cruise, som hon kände privat redan före inspelningarna. Hur var det att kyssas på det där ganska ordentligt slibbiga viset?

– Jag vet inte ens om man kan kalla det en kyss, det är liksom bara tungor. I manuset stod det: ”the tonguest tonguekiss of all time”. Så vi bara: ”Okej, då gör vi det här. Action!”, säger hon med ett skratt, och fortsätter:

– Man går inte till jobbet och bara: ”Wohoo!”. Det är aldrig bekvämt. Man står där med en massa människor runt omkring sig, och det är lite pinsamt att kyssa någon som inte är ens man. Varje gång de sade ”cut” började jag garva och blev röd i ansiktet. Det är galet, men det är vårt jobb.

Det går bra nu, skulle man lätt kunna säga. Malin Akerman, som hon heter där, är ett hett namn i Hollywood. Enligt filmsajten Imdb har hon just nu tio roller på gång samtidigt. En av filmerna på listan är den om porrstjärnan Linda Lovelace, där Åkerman för länge sedan tackade ja till huvudrollen. Men ännu har inget hänt.

– Jag har undrat och väntat. Jag har tyvärr ingen aning om vad som händer med den. Det är ett jättebra manus, men jag vet inte om det någonsin kommer att hända, säger hon lite uppgivet.

Något som däremot definitivt blir av är filmen ”CBGB”, som börjar spelas in i juli. Åkerman porträtterar Blondie-sångerskan Debbie Harry, en personlig idol för henne:

– Hon är underbar. Det ska bli jättekul att få vara en del av den filmen.

Det må vara ett behagligt bekymmer, men Malin Åkerman får ofta slåss lite extra för att få de roller hon vill ha. Detta på grund av sitt sköna yttre. Hon menar att det är lätt att hamna i ett fack, men svårt att komma ur det:

– I början fick jag riktigt dåliga roller. Jag fick vara den snygga flickvännen eller cheerleader – inte så kul. Men nu börjar det bli lite mer intressant.

Bland annat har hon nyligen spelat in den mörka thrillern ”The Numbers Station”, och 2010 tjatade hon sig till rollen som en kvinna som tappat sitt hår i ”Happythankyoumoreplease”.

– Det tar lite extra jobb för att få vissa roller, och vissa kommer jag aldrig att få, konstaterar hon.

Therese Lindström/TT Spektra

Mer läsning

Annons