Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Homeland” årets Emmyvinnare

/
  • Claire Danes och Damian Lewis tog hem bägge skådespelarpriserna under Emmygalan för sina insatser i spiondramat ”Homeland”. TV-serien utsågs även till bästa drama.

Det blev ingen femte vinst av fem möjliga för kritikerfavoriten ”Mad Men”. När Emmygalan ägde rum natten till måndagen svensk tid var det i stället spiondramat ”Homeland” som tog hem det åtråvärda priset bästa dramaserie.

Annons

– Vi är lite omskakade. Jag tror inte någon av oss förväntade oss den här hyllningen till att börja, säger Claire Danes till Reuters.

Säsong två av ”Homeland” startar 30 september, med svensk premiär i SVT 8 oktober.

För ”Mad Men” blev det en rejäl besvikelse efter att ha dominerat Emmygalan de senaste fyra åren. Serien hade fått hela 17 nomineringar, men vann inte ett enda pris.

Dessutom utsågs seriens huvudrollsinnehavare Claire Danes och Damian Lewis till bästa dramaskådespelare medan pilotavsnittet vann manuspriset.

”Modern Family” blev för tredje året i rad bästa komediserie och belönades även för regin samt i birollsklasserna. Jon Cryer och Julia Louis-Dreyfus erövrade var sin Emmy för bästa skådespelare i komediklassen för sina roller i ”2 1/2 män” respektive ”Veep”.

”Game Change”, om Sarah Palins och John McCains kampanj i det amerikanska presidentvalet 2008, utsågs till bästa miniserie. Jay Roach belönades för regin medan Julianne Moore, som spelar Sarah Palin, fick priset för bästa kvinnliga skådespelare i miniserie. Den manliga klassen vanns av Kevin Costner för insatsen i ”Hatfields & McCoys”.

Galan hölls i Los Angeles och leddes av komikern Jimmy Kimmel.

Mer läsning

Annons