Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Humorgäng tar semester på vita duken

/
  • Kvarteret Skatan-medlemmarna gillar att jobba ihop och hoppas på mer i framtiden. På bilden: Rachel Mohlin, Klara Zimmergren och David Batra.Foto: Jessica Gow/Scanpix

Kvarteret skatan reser till Laholm, Filmstaden & Roxy/Star, Fredag 16 mars.

Annons

Med tio år på nacken flyger nu Kvarteret Skatan in i biosalongerna. Ny i gruppen är Klara Zimmergren som spelar ”Ulfs fru”.

– Jag var inte helt säker på att det skulle funka när jag fick frågan. Men det har varit jättekul, säger hon.

Att komma in i ett etablerat humorgäng som har jobbat tillsammans det senaste decenniet kan säkert avskräcka. Och för Klara Zimmergren var det inte självklart att tacka ja.

– Det är viktigt med kemin. Det är väldigt osexigt om det är dålig stämning när man ska göra humor. Men det var öppna famnen, säger hon.

I ”Kvarteret Skatan reser till Laholm”, som får premiär på fredag, gör hon rollen som Ulfs (David Batra) nya fru – som aldrig får heta något annat än just ”Ulfs fru”.

– Ja, det är så vi kallar henne. Jag tänker mig att hon kommer från en familj där man inte ifrågasätter så mycket. Hon är ganska avtrubbad. Eller lite kokko, säger Klara Zimmergren.

Ulfs fru är i gott sällskap. Hela gänget består av skruvade karaktärer, som har mognat fram under flera tv-säsonger och två teateruppsättningar. Planerna på att göra en långfilm har funnits i fyra, fem år. När det nu är dags att ta steget handlar det om en katastrofal semesterresa som Ulf tvingar de andra att följa med på genom att fejka att han har cancer. Kosan styr mot Laholm. Av alla ställen. Igen.

– Jag tror många kan känna igen sig i att någon har tillgång till en stuga och så måste man åka dit vartenda år för att någon vill göra det till tradition. Att det blev just Laholm var för att vi ville ha något neutralt. Hade vi valt Visby eller Båstad hade man kanske undrat om de är brats, säger David Batra.

Historien har gänget spånat fram tillsammans, sedan har Johan Glans och David Batra skrivit manus.

– När vi spånar så åker vi bort tillsammans, till någon konferensanläggning. Det kan vara vi och landstinget i Sörmland som sitter i var sitt rum. Och så pratar vi om karaktärerna, säger David Batra.

Vem är mest drivande?

– Det är nog lite polsk riksdag där alla skriker vitt och brett. Vi känner varandra så bra nu, det är högt i tak.

Mer läsning

Annons