Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur blind är kärleken – egentligen?

/
  • Mylaine Hedreul spelar Mia, en vanlig tjej som jobbar som personlig assistent och i jobbet träffar Sebastian, hennes motsats i allt, på ytan i alla fall.

Drama eller romantisk komedi – varsågod och välj själv.

Annons

Sebastian är 25 år och lever i sus och dus som en ytlig, dryg men populär Stureplansyuppie där pengar och plastiga brudar är det centrala i hans liv. Men så en dag drabbas han av en olycka som föranleder att han blir blind.

Katastrof givetvis och lika förtvivlade är hans föräldrar som försöker på alla sätt att lindra sonens hopplöshet, bitterhet och depression.

Sebastian behöver en ledsagare, men det är inte alldeles lätt att hitta den rätta. Men till slut kommer charmiga Mia och hon blir hans ögon mot omvärlden. Och sakta men säkert inser Sebastian vad som är viktigt här i livet.

Han får sedan tillbaka synen, spolar Mia och återvänder till sitt gamla jag.

Tja, resten kan ni räkna ut i detta melodrama med både humor, värme och spridda tänkvärdheter. Mitt i alltihopa påminns Sebastian om att musiken är hans största kärlek.

Att huvudrollspersonerna Martin Wallström (ett ämne till stjärnstatus) och Mylaine Hedreul är relativt okända skådespelare gör bara saken bättre. Och debuterande långfilmsregissören Lisa James-Larsson har lyckats på ett elegant sätt med små medel att skapa en film som väcker funderingar om vad som är viktigt i livet.

Stefan Andersson

Mer läsning

Annons