Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intet nytt under solen

/
  • I ”Hopp” fjäskar filmskaparna för den vuxna publiken, men det är gulligt och saltbestänkt.

Det handlar om världens första mänskliga påskhare och en hare som inte vill följa i harfars spår och bli påskens godisleveranör till något pris.

Annons

Slackern Fred har liksom svårt att hitta sin (arbets)plats i livet medan tonårsharen P.H. helst vill slippa påskjobbet och bli rocktrummis. Fast givetvis korsas dessa båda individers vägar omgående med en smäll med givet kaos och slutligen lika självklara lösningar som följd.

I princip följer ”Hopp” mönstret från likartade julfilmer med samma upplägg. Det handlar om att följa sitt hjärta, att växa upp och att lösa sina meningsskiljatkligheter med släkten. Inget nytt under solen i det avseendet, alltså. Fast i det här fallet står förstås söta harar och lustiga kycklingar delvis i berättelsens centrum, vilket naturligtvis är ett plus. Åtminstone i det här sammanhanget.

Att man sedan balanserar tryggt mellan det gulliga och lite mer saltbestänkta är naturligtvis också en fördel, liksom att det hela även har sina vuxenpoänger mitt i alla de mer matinéorienterade visuella tokerierna.

Peter Eliasson

Mer läsning

Annons