Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Josh Brolin blir ny man i svart

/

Efter tio år är "Men In Black" tillbaka.

Och den här gången är de tre. Will Smith spelar Agent J, Tommy Lee Jones spelar Agent K och Josh Brolin spelar också Agent K.

Annons

Låter det förvirrande? Det är det inte. "Men In Black 3", om agenterna som håller koll på utomjordingarna på jorden, utspelas nämligen i två olika tidsplan. För att förhindra att K blir mördad på 1970-talet måste J resa tillbaka i tiden, och den K han möter där spelas av Josh Brolin.

Inte nog med att det är tio år sedan "Men In Black 2" kom. Den nya filmen är dessutom Will Smiths första film på fyra år. Har han blivit lat?

– Ja, väldigt lat, säger han och skrattar. Nej, jag har ägnat mig åt familjen – min son gjorde ju stor succé med "Karate Kid". Jag har hjälpt min dotter med hennes musik och jag har arbetat med min fru Jadas tv-show. Så jag har haft att göra. Men nu var det dags att filma igen.

– Jag hade iden till den här filmen redan när vi höll på med nummer två, men det tog som syns några år att få till den.

"Men In Black 3" går ut på att K inte finns längre. J:s nya chef, spelad av Emma Thompson, informerar honom om att K varit död i 40 år, att historien på något sätt har blivit omskriven. J har nu ett dygn på sig att resa tillbaka till 70-talet, förhindra att K blir mördad – och i förbifarten förhindra en invasion av utomjordingar.

Det kan tyckas att det svåraste skulle ha varit att hitta någon som skulle kunna spela en ung Tommy Lee Jones, men så var det inte, säger Barry Sonnenfeld, som skrivit och regisserat alla tre filmerna.

– Redan när jag skrev manuset tänkte jag på Josh. Han och Tommy har samma huvudform, det finns så många likheter mellan dem. Förutom att båda är bra skådespelare.

Josh Brolin säger att han självfallet var nervös.

– Det finns en kemi mellan Will och Tommy som är så stark. Det är väldigt få kompispar på film som har en så stark kemi. Så jag var rädd, och det hade jag ju all rätt att vara. Men plötsligt så kommer det, det är så det fungerar. Hur var han som ung? Jag tittade gång på gång på den första "Men In Black", jag ville att publiken inte skulle känna att man tittade på Josh som gjorde Tommy, jag ville att dom skulle se en bra film.

– Det finns en viss kemi som man utvecklar, ungefär som kemin med någon som man älskar utvecklas. Men det intressanta här var att kemin mellan mig och Josh var nästan identisk. Den fanns där redan första dagen, under den första scenen, säger Will Smith.

– Jag var medveten om att det var riskabelt och farligt och nästan dumt att introducera en ny skådespelare i rollen, men jag tycker det är kul att ta risker. Man får inte spela det för säkert.

Will Smith tycker om att arbeta i den här genren.

– Science fiction- och fantasykomedier ger en skådespelare fantastiska möjligheter att kombinera komedi och skådespeleri. Den här gången finns det mer av känslor i storyn, men det utan att vi har tappat allt det roliga.

Gunnar Rehlin/TT Spektra

Mer läsning

Annons