Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kravitz extraknäcker i ”Hunger Games”

/

Han är känd världen över som sångare och låtskrivare – men nu satsar Lenny Kravitz också på film. Den 48-årige amerikanen har en av huvudrollerna i filmatiseringen av megasuccén ”Hunger Games” som har premiär på fredag.

Annons

Och han har mer på gång.

– Jag har ett par riktigt intressanta saker som jag tittar på just nu, säger han när TT Spektra träffar honom.

Han har under många år varit involverad i filmbranschen gnom att skriva musik och låtar till mängder av filmer och tv-serier. Men sin första riktiga filmroll gjorde han så sent som för tre år sedan, i den hyllade ”Precious”.

– Jag hade fått en massa erbjudanden tidigare, men det var alltid väldigt stereotypa roller, där jag skulle ha dreadlocks och vara skurken. Det var ointressant. Det jag ångrar är att jag sa nej till huvudrollen i ”Basquiat”.

I ”Hunger Games” spelar Kravitz Cinna, den man som skapar huvudpersonen Katniss utseende innan hon skickas ut på den dödliga arenan.

– Innan jag åkte till inspelningen talade jag med en massa ungdomar som hade läst böckerna och frågade dom hur dom tyckte han skulle se ut. Jag ville inte göra honom alltför utflippad, jag ville att han skulle se mer klassisk ut.

Kravitz befinner sig just nu på turné, och han berättar att det plötsligt, när det blivit officiellt att han fått rollen, dök upp ”Hunger Games”-fans på spelningarna och ville ha böcker och affischer signerade.

– Men de kom också med en varning, ”’Don’t Fuck Up My Story”. Själv hade jag inte läst böckerna tidigare. Jag var i en studio på Bahamas när jag blev tillfrågad. Då började jag läsa dom och kunde inte lägga dom ifrån mig.

Han har fått bra kritik för sitt skådespeleri, men menar att det trots allt är en bisyssla, att det är musiken som är hans heltidsjobb.

– Skådespeleriet är kul inte minst eftersom det är raka motsatsen till vad jag gör annars. Film är ett kollektivt jobb, när jag skapar musik är jag ensam.

Mer läsning

Annons