Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kul men alldeles för långdraget

/
  • ”21 Jump Street” har fått nya hjältar, denna gång i form av Jonah Hill och Channing Tatum, som spelar poliser som jobbar under täckmantel i skolor.

”21 Jump Street” är någon skit de grävt upp från 1980-talet eftersom de har helt slut på idéer och idisslar gammal skåpmat och hoppas att vi inte märker något”.

Annons

En cynisk polischef förklarar det under-cover-program som de nykläckta poliserna Schmidt och Jenko precis har rekryterats till. Att han samtidigt blinkar loss i en slags programförklaring över den lamslagna amerikanska filmindustrin gör ju att förhoppningarna stiger inför detta nya möte med ”21 Jump Street”. En gång i tiden en fräsig ungdoms-tv-serie med Johnny Depp som största stjärna. Nu framtagen och tillspetsad för en ny generation med Jonah Hill och Channing Tatum i huvudrollerna.

De spelar alltså de unga poliserna, som känt varandra sedan high school. Då var Jenko den coole och Schmidt var nörden men på polisskolan föddes en underbar vänskap. När de nu infiltrerar en knarkdrabbad high-school, med ordern att omfamna sina inneboende stereotyper som täckmantlar, möts de av nya värderingar hos de unga. Döm om deras förvåning när rollerna blir ombytta. För Schmidt blir det en omvälvande upplevelse att få vara med i tuffa klubben och Jenko upptäcker nya sidor hos sig själv när han börjar plugga med kemiklubben.

Det här är rätt kul, inte bara för oss som faktiskt känner igen Holly Robinson och andra som gästspelar från originalserien. Ett tag i alla fall.

För tyvärr är filmen på tok för lång och humorn hinner mattas av ordentligt mot slutet. Men den har sina stunder och framförallt kan fans av genrer som high school-film, buddy-film och kass polis-tv-film från 1980-talet, då skurkarna nästan uteslutande var långhåriga mc-skurkar, få sitt lystmäte här. Det är bara att bocka av i denna kärleksfullt nostalgiska skapelse.

Det här är rätt kul, inte bara för oss som faktiskt känner igen Holly Robinson...

Miranda Sigander

Mer läsning

Annons