Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lukas Moodysson ska göra ny långfilm

/

Nu arbetar Lukas Moodysson med en ny långfilm. Det blir hans första film sedan den internationella storsatsningen ”Mammut” som hade premiär för tre år sedan.

Annons

Lukas Moodysson gör en ny långfilm som får premiär på svenska biografer nästa höst. ”Vi är bäst” bygger på Coco Moodyssons seriealbum ”Aldrig godnatt” och handlar om tonåringarna Bobo, Klara och Hedvig som drar runt på Stockholms gator i början av 1980-talet. Tillsammans startar de ett punkband utan att ha instrument att spela på, i en tid då alla säger punken är död.

”Jag hoppas det blir en glad film, full av hopp och livskraft”, säger Lukas Moodysson i ett pressmeddelande från produktionsbolaget Memfis Film.

Liksom Moodyssons genombrottsfilm, det banbrytande tonårseposet ”Fucking Åmål” från 1998, kommer ”Vi är bäst” att kretsa kring känslan av att vara annorlunda och visa upp ”en vänskap som är större än allting annat”.

Filminspelningen ska inledas till hösten och kommer att äga rum bland annat i Stockholm.

TT Spektra har sökt de inblandade på Memfis Film, men på måndagen hänvisade man enbart till pressmeddelandet.

Lukas Moodysson har efter ”Fucking Åmål” gjort en rad uppmärksammade filmer som ”Tillsammans” (2000), ”Lilja 4-ever” (2002), ”Ett hål i mitt hjärta” (2004) och ”Mammut” (2009).

Therese Lindström/TT Spektra

Sara Haldert/TT Spektra

Mer läsning

Annons