Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Milla Jovovich trivs som actionhjälte

/

Annons

Dags för den femte ”Resident Evil”-filmen. Milla Jovovich ser gärna att det blir fler.
– Det görs fortfarande alldeles få actionfilmer med kvinnliga hjältar, säger hon till TT Spektra.
Den första ”Resident Evil” kom 2002.
– Då var det ingen i Hollywood som trodde på kvinnliga actionhjältar. Filmen gjordes helt med europeiska pengar. Resten av världen var öppnare, det fick Hollywood att uppmärksamma oss och numera är våra filmer stora även där, säger filmens regissör Paul WS Anderson.
Det är han som även regisserat nya ”Resident Evil: Retribution”. Numera är han även gift med filmens stjärna Milla Jovovich.
– Visst kan det ligga en fara i att jobba med släktingar och vänner, säger hon.
– Men samtidigt känner jag mig väldigt säker när jag får möjlighet att arbeta med min man på filmer som är så pass farliga som de här.
Och skadar sig, det gör hon trots detta. Hon verkar dock inte bry sig så mycket.
– Det är klart att man blir skadad, det ingår liksom i uppdraget. Och när vi filmar så är det så intensivt att jag ofta inte ens känner att jag har skadat mig. Jag känner att jag måste se till att jag tror på min karaktär och det hon gör, på det sättet blir hon trovärdig också för publiken.
Nu 37-åriga Milla Jovovich gjorde filmdebut redan 1988. Hon har varit fotomodell, hon var under flera år gift med Luc Besson, hon är sångerska och kommer nu under hösten att släppa ett nytt album.
– Jag älskar science fiction. Och att få gå in i dessa scenografier, det är monumentalt. Man går in i en annan värld, ett helt nytt universum.
En oväntad överraskning i den nya filmen är Michelle Rodriguez, som gör comeback efter att ha blivit skjuten i huvudet i den första filmen.
– Det var kul när jag förstod att det fanns en möjlighet för mig att komma tillbaka, trots att jag var död. Det känns att man i USA nu är öppnare för starka kvinnor – kvinnor får vara kraftfulla som i till exempel ”Hunger Games”.

Mer läsning

Annons