Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noomi Rapace gillade att jobba med Robert Downey Jr

/
  • Noomi Rapace har en stor roll mot Robert Downey Jr i ”Sherlock Holmes: A Game Of Shadows”.

Med första filmen om Sherlock Holmes satsade regissören Guy Ritchie på en kvick och fyndig tolkning av den gamle detektivens äventyr i London i slutet av förförra seklet.

Annons

Rollistan var full av skådisar på bästa lekhumör och nu kommer alltså fortsättningen där Robert Downey Jr och Jude Law assisteras av nytända svenska stjärnan Noomi Rapace, som spelar en romsk kvinna.

Sherlock Holmes upphör här att vara en skapelse av Sir Arthur Conan Doyle och lever i stället ett självständigt liv och slåss mot en megalomanisk superskurk, jo han heter fortfarande professor Moriarty.

– Jag kände direkt att jag blev en i teamet, trots att detta var en sequel och att dom hade jobbat ihop tidigare, har Noomi Rapace sagt i en intervju med TT Spektra. Det var inga divalater någonstans, de var väldigt kul och ödmjuka och jag kände att de lyssnade på mina synpunkter.

Noomi Rapace säger att hon glömde bort att det var en stor film med stora filmstjärnor.

– Det spelar ingen roll om man är en stor stjärna eller en okänd skådespelare från Sverige, alla jobbar hårt. Sån är ju filmbranschen. Emellanåt är det glamouröst, men för det mesta är det hårt jobb.

Sim möter Sherlock Holmes och slår följe med denne i jakten på ärkefienden professor Moriarty. Noomi gick in i rollen hundraprocentigt. Hon lärde sig lite romani, romska sånger och danser. Det enda negativa var att hon inte som vanligt kunde ägna sig åt intensiv kroppsträning.

– En zigenarkvinna på den tiden tränade inte. Så jag fick hålla upp, för att bli mjukare och lite kvinnligare i kroppen. Men direkt efter Sherlock Holmes började jag med ”Prometheus” och då blev det träning igen.

I september avslutade hon inspelningen av ”Prometheus”, och när TT Spektra mötte hennes motspelare Michael Fassbender på filmfestivalen i Venedig i höstas sa han:

– Noomi är riktigt tuff, samtidigt som det finns en väldigt sårbar sida hos henne. Hon tar sitt jobb oerhört allvarligt. Hon är en riktig arbetsnarkoman, och jag har sagt till henne att hon borde ta det lugnare, hon borde ta en paus. Samtidigt vet jag hur svårt det är när man fått ett genombrott och erbjudandena bara väller in.

Noomi skrattar när hon blir påmind om detta:

– Han har rätt, men samtidigt är jag sådan att jag inte kan ta det lugnt. Jag älskar mitt jobb och är stolt över att vara skådespelerska. (GD-TT Spektra)

Mer läsning

Annons