Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir skurken ”The Rock” stenhård polis

/
  • Två av 2000-talets hetaste actionhjältar möts i ”Fast & ­Furious 5”: Vin Diesel och Dwayne ”The Rock” Johnson.
  • Dwayne ”The Rock” Johnson gör sin förs­ta ”Fast & Furious”-film.

Han har oftast spelat skurk men i ”Fast & Furious 5” får Dwayne ”The Rock” Johnson äntligen vara en av hjältarna.

Annons

– Det var kul att få vara en av the good guys. Och det var kul att få vara med om att skapa en karaktär från början, säger han.

Dwayne ”The Rock” Johnson säger detta som en kommentar till att de flesta av de andra karaktärerna och skådespelarna i den femte ”Fast & Furious”-filmen är gamla bekanta. Vin Diesel, Paul Walker och Jordana Brewster är några av dem som återkommer.

Handlingen går ut på att de ska göra en kupp i Rio. Johnson spelar en stenhård polis som sänds från USA för att stoppa dem. Och självfallet finns det en slagsmålsscen där Diesel och The Rock gör sitt bästa för att slå ner varandra.

– När jag växte upp var Schwarzenegger och Stallone mina idoler, och det skulle ha varit coolt att få se dom slåss med varandra. Men det blev aldrig så. Därför kändes det lite historiskt att Vin och jag fick möjligheten att göra det, säger Dwayne Johnson.

Och vem skulle vinna om det var fight på riktigt?

– Det skulle bli jämnt, men jag tror nog att jag skulle kunna klämma fram en seger till sist, säger han med ett leende.

När han började filma gjorde hans fysik att det alltid blev actionfilmer. Men han ville pröva annat också och har varit framgångsrik även i komedier.

– Fast action är roligast. I love kicking ass.

Under det kommande året kan vi se ”The Rock” i både familjefilmer och actionfilmer. Och eftersom ”Fast & Furious 5” redan blivit en biosuccé, säger regissören Justin Lin att det med största säkerhet kommer att bli en nummer sex. Dwayne ”The Rock” Johnson som gillade att jobba med det här gänget lär nog även han återkomma inte minst om han kan få fortsätta att fightas med Vin Diesel.

– Att folk talar om honom och mig som om vi vore Arnold och Stallone – det är en ära att bli nämnd i samma andetag som dom.

Mer läsning

Annons