Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Passionerat drama om lesbisk kärlek

/

Kärlek är inte alltid okomplicerat, särskilt inte om det handlar om blixtförälskelser. Eller om parterna är av samma kön där den ena är på väg att gifta sig på traditionellt vis med en person av motsatt kön. Här heter denne Tim och spelas av Joakim ”Arn” Nätterqvist.

Annons

Hans tilltänkta fru heter Mia, utmärkt spelad av Ruth Vega Fernandez, som setts i biroll i Johan Falk-filmerna, och är dotter till Krister Henrikssons rollfigur Lasse. Han är i sin tur är på väg att gifta sig med sin eviga partner på bioduken och på Dramaten, Lena Endre som gestaltar Elisabeth, mamma till Frida (Liv Mjönes) som är öppet lesbisk.

Mia och Frida blir på sätt och vis halvsystrar, utan biologisk anknytning, och inleder ett passionerat förhållande. Naturligt för Frida, som dock är otrogen mot sin sambo, men mycket förbryllande för Mia som hamnar i ett omvälvande tillstånd av tvivel på sina känslor och ifall hon ute på sitt gungfly är på väg att glida ifrån sin helt oförstående, förkrossade Tim.

”Har det hänt nåt” är den eviga frågan från respektive föräldrar när de ser förändringarna i sina döttrars förändrade utstrålning..

Alexandra-Therese Keining har gjort en känsloddad film med närbildsteknik, nästan på Bergmanskt vis, vackra miljöer och passande bakgrundsmusik. Huvudrollsinnehavarna, som ju inte är så välkända för den breda biopubliken, har ett strålande samspel medan radar- paret Endre-Henriksson för en gångs skull hamnar i skuggan och där kan luta sig emot sin rutin.

Mer läsning

Annons