Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persbrandt laddar för ny film

/

I höst börjar filmatiseringen av bästsäljaren ”Mig äger ingen”. Huvudrollen spelas av svensk films mesta filmstjärna Mikael Persbrandt.

Annons

– Jag är ivrig att sätta igång, säger han till TT Spektra.

Mikael Persbrandts nästa projekt blir huvudrollen som den alkoholiserade pappan i filmatiseringen av Åsa Linderborgs självbiografiska roman ”Mig äger ingen”.

Just nu pågår förberedelserna inför filmstart och Mikael Persbrandt testar en ny mustasch och har fått ögonbryn och polisonger färgade.

– Det blev nästan lite för mörkt tycker jag, men vi prövar lite olika varianter. Det ska bli kul att göra detta, jag är ivrig att sätta igång, säger skådespelaren.

Mikael Persbrandt är just nu också högaktuell i rollen som Carl Hamilton i ”Hamilton – men inte om det gäller din dotter”. Senare i höst medverkar han i Lasse Hallströms thriller ”Hypnotisören”, liksom i Peter Jacksons återkomst till Tolkien-universum, ”Hobbit: En oväntad resa”, i december.

– Jag känner mig verkligen lyckligt lottad som får chansen att pröva så många olika typer av roller. Jag har gått från att spela ung och sökande man, medan jag själv var det, för jag mognade sent, till att nu börja spela pappor. Det är verkligen fantastiskt att kunna låta sin karriär följa samma spår som sitt liv på det viset, jag lever ju själv mina småbarnsår nu, säger Mikael Persbrandt.

För regin till ”Mig äger ingen” står Kjell-Åke Andersson, senast aktuell med ”Någon annanstans i Sverige”.

Där hade Mikael Persbrandt en mindre roll men denna gång blir det alltså en större roll.

– Han kommer att spela i många scener och vi drar igång inspelningarna under kommande veckor, säger Eva Svendenius, chef för biografdistribution på SF film.

Miranda Sigander/TT  Spektra

Mer läsning

Annons