Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexåring gör succé

/
  • Quvenzhané Wallis och Dwight Henry i en scen ur ”Beasts Of The Southern Wild”.

Quvenzhané Wallis, nio, var bara sex år gammal när hon började inspelningen av ”Beasts Of The Southern Wild”. Nu hyllas både hon och filmen världen över.
– Jag tyckte om att göra scenerna med djuren, utom med grisen. Honom ville jag inte röra, säger hon när TT Spektra träffar henne i Cannes.

Annons

Filmen, som regisserats av långfilmsdebuterande Benh Zeitlin, är ett säreget drama om fattiga människor som bor utanför samhället i ett floddelta, som hotas av naturkatastrofer.

Huvudpersonen Hushpuppy är en egensinnig sexåring, som bor i ett skjul med sin alkoholiserade pappa och som har visioner av hur mystiska, gigantiska bestar kommer stormande.

– Vi gjorde filmen strax efter det att orkanen Katrina drabbat New Orleans-området. Man kan säga att filmen föddes ur detta, säger Zeitlin. Han berättar att den första man engagerade var flickan, eftersom hon skulle bära upp filmen.

– Hon är fantastisk. Hon hade aldrig agerat förut, men är oerhört mogen och stark. Som person springer hon hela tiden runt och drar skämt.

Quvenzhané Wallis var bara fem när hon gick på audition, trots att man sagt att miniåldersgränsen var sex år. Men Zeitlin tyckte hon var den bästa av de runt 4 000 barn som han träffade och skrev om manuset för att passa henne.

– Jag har sett filmen fyra gånger nu och jag tycker om den. Jag kan se den om och om igen. Det jag tycker bäst om är de scener där jag befinner mig i regnet, säger hon.

Det finns många starka scener i filmen, inte minst de där Dwight Henry som pappan skriker och vrålar åt henne.

– Men jag blev inte rädd för honom. Jag förstod varför han skrek.

– Ja, vi talade mycket om detta i förväg, säger Dwight Henry.

Zeitlin hittade honom i det bageri Henry äger i New Orleans.

– Han ville ha realism, inte Hollywoodskådespelare. Jag sa nej till honom flera gånger, jag ville jobba med mitt bageri. Men han tjatade och dom trodde mer på mig än vad jag trodde själv. Så till sist tackade jag ja.

Framgången har gjort att både Quvenzhané Wallis och Dwight Henry nu fortsätter som skådespelare. De möts igen i Steve McQueens nya film ”Twelve Years a Slave”, med Michael Fassbender och Brad Pitt.

– Jag vill fortsätta som skådespelare och jag vill gärna göra en komedi, säger Quvenzhané Wallis.

Mer läsning

Annons