Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spindelmannen går från high school till nya höjder

/

Annons

Nye Spindelmannen (Garfield) är i full färd med att erövra världen han också, precis som företrädaren i film 1-3. Marc Webb, som nye regissören heter efter Sami Reimi, kunde bland annat glädja sig åt publikrekord för en Hollywoodproduktion premiärdagarna i Asien och Indien – och nu är det Sveriges tur att bekanta sig med de nya rollinnehavarna i denna remake på första filmen som kom för tio år sen.

Det är ett underhållande, actionspäckat äventyr på hög nivå, bokstavligen, inne i hjärtat av New York City.

Spindelmannen bjuder på hisnande luftfärder och klättringar på husväggar och skyskrapor.

3D-tekniken känns inte helt nödvändig och är effektfull mest när ”Spyder-Man” skjuter iväg sina superstarka spindelvävstrådar såväl under sina egna snabba förflyttningar som i fighterna mot ondskan.

Ja, ni som är bekanta med superhjältebranschen kan storyn: Mobbade high school-studenten Peter Parker, som övergavs av sina föräldrar som liten för att i stället uppfostras av Uncle Ben (Martin Sheen) och faster May (Sally Field). Någon förklaring till föräldrarnas flykt får han inte, fadern var genetisk forskare och upptäckten av en portfölj med ett visst innehåll som tillhört honom får Parker att bege sig till ett laboratorium och konfrontera Dr. Curt Connor, pappans forna kompanjon.

Parker blir biten av en spindel och får superkrafter, medan Dr Connor småningom tar på sig rollen som försöksdjur på en annan kemisk vätska varpå han förvandlas till The Lizard, ett odjur av värsta slag. Sen börjar jakten och det är i vanlig ordning mycket förutsägbart. Slutet bäddar i alla fall för en uppföljare och att det bli en sådan har redan bekräftats.

Vissa kassapjäser lägger man inte ner utan vidare och det finns en del spindelväv kvar att reda ut.

Mer läsning

Annons