Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storfilmerna väntar på Noomi

/
  • Numera är Noomi Rapace en världsstjärna. Här busar hon med motspelarna Robert Downey Jr och Jude Law på Europapremiären på nya Sherlock Holmes-filmen i London.Foto: Scanpix

Nu drar Noomi Rapaces världskarriär igång på allvar. På fredag är det premiär för hennes första utländs­ka film, ”Sherlock Holmes: A Game Of Shadows”.

Annons

Under nästa år får vi se henne i Ridley Scotts ”Prometheus”. Och sedan står de utländska storfilmerna på rad.

– Jag kommer alltid att ha en fot i Sverige, men mina jobb nästa år ligger utomlands, säger Noomi Rapace till TT Spektra.

Hennes digra schema innebär att den planerade Anita Lindblom/Bosse Högberg-filmen, med Noomis exmake Ola Rapace i rollen som Högberg skjuts upp.

Det har varit omöjligt att få in filmen i deras båda kalendrar; Ola filmar ju den kommande James Bond-filmen i vår.

– Jag kommer att göra två andra filmer, en med Colin Farrell i den manliga huvudrollen, först. Men det är ändå meningen att Anita Lindblom-filmen ska göras under nästa år.

Men allra först är hon nu alltså aktuell som den romska kvinnan Sim i den nya Sherlock Holmes-filmen. De manliga huvudrollerna spelas än en gång av Robert Downey Jr och Jude Law, med Guy Ritchie som regissör.

– Det spelar ingen roll om man är en stor stjärna eller en okänd skådespelare från Sverige, alla jobbar hårt, fortsätter Noomi. Sån är ju filmbranschen. Emellanåt är det glamouröst, men för det mesta är det hårt jobb. Jag kan inte ta det lugnt. Jag älskar mitt jobb och är stolt över att vara skådespelerska.

Mer läsning

Annons