Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges svar på ”R-Patz & K-Stew”

/

Till nya svenska ungdomsfilmen ”Ego” sökte regissören Lisa James Larsson efter Sveriges svar på Robert Pattinson och Kristen Stewart.

Annons

Det blev Martin Wallström och Mylaine Hedreul - två unga veteraner som nu står inför sina stora genombrott.

– Fast de är mycket bättre skådespelare. Let's be honest, R-Patz och K-Stew är ju inte så bra egentligen, säger Lisa James Larsson och blandar friskt sitt modersmål engelska med svenska.

Hon är uppvuxen i London, har en svensk mamma och har pluggat på Dramatiska institutet. ”Ego” är hennes långfilmsdebut men hon har tidigare gjort prisade kortfilmer och novellfilmen ”Liv, lust och längtan” med Josephine Bornebusch i rollen som en barnlängtande kvinna.

– Den sändes på SVT i somras men det var precis samtidigt som Sverige mötte England i fotbolls-EM i den andra kanalen, thank you very much. Det känns så klart jättekul nu, att ha gjort en långfilm som väldigt många människor kan se.

”Ego” går upp på biografer över hela landet på fredagen och handlar om den unge, snygge och rike Sebastian som mest hänger kring Stureplan och festar. Skildringen av livet på ”Sveriges mest ytliga plats”, som regissören kallar den, är inte helt utan en vass udd.

– Allt handlar om utseende där. Jag fördömer inte det, jag kan själv älska att sitta och kolla på folk med små hundar och dyra väskor, men det är bisarrt hur långt skönhet och rikedom kan ta en.

Sebastian har precis fått ett skivkontrakt när han råkar ut för en olycka och tappar synen. Då dyker Mia upp, som hans personliga assistent. De kommer varandra nära, trots sina olikheter, och Sebastian tvingas omvärdera vissa grundläggande sanningar i sitt liv.

– Det var en utmanande roll, först tänkte jag tacka nej när jag precis läst manuset, eftersom den krävde att jag både skulle spela blind och sjunga. Men så gick det någon timme och då tänkte jag att det här blir ju kul, säger Martin Wallström.

Trots ett gediget cv - med roller i ”Arn”, ”I rymden finns inga känslor” och kommande ”Snabba cash 3” - är han fortfarande ett relativt okänt namn. Bara skönt, tycker han själv.

– Jag flyger lite under radarn. Om någon känner igen mig tror de oftast att jag är Sverrir Gudnason. Det får de gärna tro, ha.

Han och motspelerskan Mylaine Hedreul har en fin kemi i filmen, de känner också varandra väl från att ha spelat ihop i tv-serierna ”Olivia Twist” och ”En ö i havet” tidigare. Lisa James Larsson är mycket nöjd med sina skådespelare.

– Han kommer att bli den nye Alexander Skarsgård och Mylaine skulle mycket väl kunna bli en ny Alicia Vikander, det är bara en tidsfråga.

Miranda Sigander/TT Spektra

Mer läsning

Annons