Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Takeshi är tillbaka med en blodsprutande maffiastory

/
  • Takeshi Kitanos nya film ”Outrage” är en blodig historia.Foto: Nonstop Entertainment

Flopparna avlöste varandra, men nu är regissören Takeshi Kitano tillbaka. Och han bryr sig inte längre om vad kritikerna säger.

Annons

– Det är viktigt att jag gör filmer som underhåller mig själv, säger han.

Efter flera floppar är japanske regissören Takeshi Kitano tillbaka på mammas gata. Det vill säga – nya filmen ”Outrage” är en blodsprutande historia om yakuzan, den japanska maffian. Kitano beskriver själv sin film så här:

– Det börjar med mycket prat, sedan blir det mera action.

”Outrage”, som kommer efter floppar som den outhärdliga komedin ”Takeshis”, handlar om hur ett litet misstag utlöser ett allt blodigare krig mellan flera yakuza-familjer. Kitano har inte bara regisserat, han spelar som vanligt också en av de stora rollerna (han kallar sig då Beat Takeshi) – men inte huvudrollen denna gång.

– För en gångs skull kände jag för att göra en ensemblefilm i stället för en berättelse som fokuserar på en enda person, säger han.

”Outrage” har blivit en stor publikframgång hemma i Japan, vilket har gjort att det kommer en fortsättning. Men Takeshi säger att det numera inte är så viktigt för honom om en film går bra eller inte.

– Förr kunde jag bli frustrerad när en film jag gjorde inte blev den framgång jag hoppats på hemma i Japan. Nu bryr jag mig inte. Vad kritikerna säger, hur många som ser mina filmer, det intresserar mig mindre nu. Jag är Beat Takeshis störste fan och störste kritiker. Det är viktigt att jag gör filmer som underhåller mig själv. Om jag brytt mig om vad den stora publiken tycker hade jag tjänat tonvis med pengar.

Hemma i Japan är han mycket populär som skådespelare, regissör och TV-underhållare. Han tycks arbeta jämt. Han säger:

– Det är inte jobb. Jag leker. Jag har kul. Det är därför. Någon som är spelberoende kan spela 30 dagar i sträck. Han är på sätt mer märkvärdig än vad jag är. Jag hinner ändå sova och dricka och ägna mig åt mina hobbies.

Gunnar Rehlin/TT Spektra

Mer läsning

Annons