Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidlös JR styr maktspelet i "Dallas"

/
  • Det nya gänget i
  • 80-årige Larry Hagman säger att han gärna filmar

JR och Sue Ellen kliver in i rummet och det är som om tiden stått stilla. Efter drygt 20 år har tv-serien "Dallas" återuppstått och i oljefamiljen Ewing är intrigerna i full gång.

– Jag kör gärna 30 år till, skojar 80-årige Larry Hagman, mannen som blivit ett med JR Ewing.

Annons

Bredvid honom sitter 71-åriga Linda Gray, som spelar Sue Ellen. Tillsammans med 63-årige Patrick Duffy, Bobby Ewing i serien, och ett koppel yngre skådespelare är de i London för att lansera den nya upplagan av Dallas.

Serien hade Sverigepremiär på TV 4 i måndags och fortsatte igår kväll med ett nytt avsnitt och onsdagarna sedan framöver med början i kväll (klockan 21).

En av tv-historiens största succéer har fått nytt liv och stjärnorna från framgångsåren på 80-talet får frågan om de inte var nervösa inför nypremiären efter så många år.

– Nervösa för vad? Det handlar ju bara om våra karriärer och vid 80 års ålder lär jag inte få så många fler chanser, säger Hagman och lockar till skratt runt bordet.

Skådespelaren Larry Hagman och rollfiguren JR Ewing är sedan länge förenade i en och samma person. Cowboyhatten sitter på huvudet och verklighetens Hagman är lika snabb i replikerna som JR är det i serien. Livet som JR har gjort honom världskänd och omåttligt rik.

– Jag har fått syssla med det roligaste jag vet och fått enorma summor pengar för det, säger Hagman som utan omsvep medger att de lukrativa villkoren fick honom att ta på sig JR-hatten igen.

Det har gjorts flera försök att återuppliva "Dallas", men den här gången blev det till slut av. Larry Hagman, Linda Gray och Patrick Duffy har förblivit goda vänner genom åren och när de fick läsa manus till den nya serien bestämde de sig snabbt för att ställa upp.

– Jag tycker man fattade ett smart beslut i att ta tillbaka oss tre och blanda oss med en ny rollbesättning, säger Gray, som den här gången spelar en starkare och mer självständig Sue Ellen.

– Jag har alltid älskad Sue Ellen. För mig var hon en av de intressantaste kvinnliga rollfigurerna på 80-talet. Men nu när hon kommer tillbaka var hon tvungen att vara annorlunda, säger Gray.

I nya "Dallas" är de gamla stjärnorna med att för att knyta samman serien med den succé som skapades för över 30 år sedan. Nu kretsar handlingen egentligen kring JR:s och Bobbys söner John Ross och Christopher, som fortsätter fädernas maktkamp på ranchen Southfork.

De unga stjärnorna var knappt födda när "Dallas" upplevde sin storhetstid med tittarsiffror dagens tv-serier bara kan drömma om. Josh Henderson, känd från "Desperate Housewives", spelar John Ross som i serien gör allt för att överträffa pappa JR i grymhet.

– Jag kände pressen på mig i början. JR är tv-historiens mest ökända rollfigur och jag undrade hur jag skulle kunna vara lika hotfull som honom, säger Henderson.

Mot sig i intrigspelet har han tidigare kollegan från "Desperate Housewives" Jesse Metcalfe, som spelar Bobby Ewings son Christopher. De unga stjärnorna medger dock att de trots sina huvudroller hamnar i skuggan av tv-ikoner som JR, Bobby och Sue Ellen.

– Se och lär, säger JR till sonen John Ross i en scen i serien som måhända speglar arbetat bakom kulisserna i nya Dallas.

Anders Steinvall/TT Spektra

Mer läsning

Annons