Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vargflock” i tät dimma

/
  • Bradley Cooper, Zach Galifianakis och Ed Helms är tillbaka i ”dagen efter”-dimman i ”Baksmällan del 2”.

Annons

Snacka om en tung hangover – ännu en gång. Kvartetten Phil, Stu, Alan och Doug är tillbaka, fast nu har Las Vegas bytts ut mot Bangkok, filmade i både sminkade och osminkade miljöer. Det blir ett tokäventyr i den thailändska huvudstaden, faktiskt med något som liknar en röd tråd.

Tandläkar-Stu (Ed Helms) ska nu gifta sig och vännerna är inbjudna, Alan med armbågen och ganska snabbt förstår vi varför. Han kan knappast kallas för rumsren, men en kul snubbe är han onekligen i Zach Galifianakis gränslösa tolkning.

Allt går givetvis på tok i anslutning till den svensexa, som börjar så kugnt, och när trion (Doug har av en tillfällighet fått stanna ”hemma” ute på vischan) vaknar upp i ett sunkigt hotellrum så är det med minnesförluster av kolossala mått.

De får ett lik på halsen och dessutom saknas den 16-årige lillebrodern till Stus blivande hustru.

One Night In Bangkok rullas efterhand upp, puzzelbitarna läggs så sakteliga ihop men självfallet tar storyn en överraskande vändning när allt håller på att ordna upp sig.

Visst är det emellanåt plumpt, vulgärt och politiskt inkorrekt, men ofta på ett fyndigt och underfundigt sätt.

Och det handlar i undertonen om vänskap i vått och torrt. Något på filmduken så ovanligt som manlig vänskap, fast ”vargflocken” befinner sig här på ett helt annat plan än i den utmärkta svenska tv-serien ”Våra vänners liv” som sändes förra hösten.

Todd Phillips har i vart fall lyckats med att göra en uppföljare som är jämbördig med ”ettan” för två år sen.

Stefan Andersson

Mer läsning

Annons