Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vibrator i huvudrollen

/

Mortimer Granville har uppfunnit vibratorn och det är naturligtvis en historia som gör sig bra på film.

Annons

Att Granville tänkte sig andra områden för sin apparat behöver man naturligtvis inte ta någon notis om när man gör en filmkomedi.

Mortimer arbetar på sjukhus i London och blir alltmer frustrerad över läkarnas brist på intresse för vetenskapens utveckling. Sånt som smittspridning och nyttan av renlighet bryr sig läkarna inte om. Han kämpar i motvind för att sprida nya idéer och får sparken från alla sjukhus.

Till slut får han jobb hos Dr Dalrymple som har väntrummet fullt av kvinnliga patienter. Och hans patienter är nöjda, mycket nöjda och kommer tillbaka om och om igen.

Mortimer är förundrad, men han får snart veta hur Dr Dalrymple bär sig åt.

Inte för att man talar om saken rätt ut, men det Dr Dalrymple gör är att handgripligen tillfredsställa kvinnornas sexuella lust.

Mortimer blir traditionellt förälskad i Dalrymples unga dotter Emily och blir förskräckt av hans äldre dotters vilda liv. Charlotte arbetar för de fattigas rätt till sjukvård och skola och hjälper kvinnor och barn.

Mortimer arbetar på i praktiken men blir alltmer intresserad av Charlotte och kanske också av hennes arbete. Så blir det en romantisk komedi och hur man får ihop det är ganska beundransvärt, men det går bra. Maggie Gyllenhaal är en energisk komedienn och ror hem både engagemang och romantik.

Att man sedan stillsamt kan undra vad borgarskapets sexuellt frustrerade kvinnor och utsläpade och utnyttjade arbetarkvinnor har gemensamt mer än sitt kön är en helt annan fråga och passar inte in i denna film.

Här är vibratorn huvudsaken.

Christina Hygge

Mer läsning

Annons