Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Fina bilar körs på egen risk"

När Linus Strand på måndagskvällen körde vid viadukten intill polishuset i centrala Gävle small det till. Ena hjulet hade åkt ner i ett hål i vägen, och fälgen och däcket skadades.

– Det är dags att kommunen fixar det här nu, säger han.

Det är lätt hänt att köra ner i ett hål i gatan. Inte minst när det är mörkt. Det var precis vad Linus Strand gjorde på måndagskvällen med sin Volvo C70. Bilen, som är av årsmodell 1999, är utrustad med exklusiva fälgar och lågprofildäck.

– Fälgarna kostar närmare 25 000 kronor. Nu är en av dem repad och har hack, säger han.

På tisdagsmorgonen hörde Linus av sig till tekniska kontoret och berättade vad som hänt. Men bemötandet upprörde honom.

– Jag tycker att det var otrevligt. När jag förklarade vad bilen och fälgarna kostade så fick jag till svar ”dyra bilar går inte att ha i stan”. Jag hoppas nu på någon sorts ersättning, men vi får se vad som händer, säger han.

Linus förklarar att han körde runt 30 kilometer i timmen när hjulet gick ner i hålet. Även däcket blev skadat, men den låga farten kan ha räddat bilen från punktering.

– På Tekniska kontoret trodde man inte på att det var min hastighet. Jag fick svaret att skador inte uppstår i de hastigheterna, men det kan de uppenbarligen, säger han.

Tekniska kontoret, som är ansvariga för underhållet av vägarna i kommunen, har i år fem miljoner kronor till väginvesteringar och 2,7 till akuta åtgärder och skötsel. Många med Linus menar att det behövs mer.

– Vägstandarden är inte okej i Gävle. Jag är less på detta. Politikerna borde lägga pengarna på att laga hålen i vägarna istället för på konstverk, säger han.

GD har, utan framgång, försökt att nå den ansvarige på tekniska kontoret för en kommentar.