Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finaldags på Helges

Annons

Ett vårtecken så gott som något annat är finalomgångarna i fritidsgården Helges talangjakt.

– Intresset är som vanligt på topp med ett 50-tal anmälningar från start, berättar tävlingsledare och sångcoachen Johan Jämtberg.

Redan i söndags gallrades ett antal solister fram i ett första kval och sammanlagt blir det i kväll 37 barn och ungdomar som deltar i semifinalerna. De är uppdelade i två klasser, den yngsta upp till 14 år och den äldre från 15 år och uppåt. Omkring hälften går sedan vidare till fredagskvällens final.

– Då kliver även klassen för band in. För dessa blir det final direkt eftersom det bara handlar om sju-åtta grupper, förklarar Jämtberg.’

Klockan 19 inleds den sistnämnda finalen medan de solosjungande talangerna börjar tävla vid 20.30-tiden.

Det var ytterst nära att juryn fått två finfina inslag, Laila Bagge och Robert Wells.

– Båda är mycket intresserade av vår verksamhet, men de var tyvärr upptagna på skilda håll, förklarar Johan Jämtberg.

I pauserna blir det underhållning av celebra gäster, nämligen Sara Larsson (hon som vann ”Talang 2008” i TV4 före jonglören Johan Wellton från Gävle) och Mimi Sandén. Eventuellt kommer också några andra namnkunniga gäster också att dyka upp under kvällen.