Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finaldags på Helges

Ett vårtecken så gott som något annat är finalomgångarna i fritidsgården Helges talangjakt.

– Intresset är som vanligt på topp med ett 50-tal anmälningar från start, berättar tävlingsledare och sångcoachen Johan Jämtberg.

Redan i söndags gallrades ett antal solister fram i ett första kval och sammanlagt blir det i kväll 37 barn och ungdomar som deltar i semifinalerna. De är uppdelade i två klasser, den yngsta upp till 14 år och den äldre från 15 år och uppåt. Omkring hälften går sedan vidare till fredagskvällens final.

– Då kliver även klassen för band in. För dessa blir det final direkt eftersom det bara handlar om sju-åtta grupper, förklarar Jämtberg.’

Klockan 19 inleds den sistnämnda finalen medan de solosjungande talangerna börjar tävla vid 20.30-tiden.

Det var ytterst nära att juryn fått två finfina inslag, Laila Bagge och Robert Wells.

– Båda är mycket intresserade av vår verksamhet, men de var tyvärr upptagna på skilda håll, förklarar Johan Jämtberg.

I pauserna blir det underhållning av celebra gäster, nämligen Sara Larsson (hon som vann ”Talang 2008” i TV4 före jonglören Johan Wellton från Gävle) och Mimi Sandén. Eventuellt kommer också några andra namnkunniga gäster också att dyka upp under kvällen.