Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finell lämnar Refreshments

Saxofonisten Micke Finell kommer att lämna The Refreshments efter vårens spelningar. I stället kommer han att ingå i Bruce Springsteens E Street Band, där han ska ersätta framlidne Clarence Clemons vid sidan av dennes brorson Jake Clemons!

Den sensationella världsnyheten kan GD Nöje nu avslöja efter en längre tids hysch-hysch kring ”övergångsaffären”.

– Jag kan bekräfta att kontraktet är påskrivet, men det är olyckligt att det hela läcker ut just nu, säger Micke Finell. Jag har i största hemlighet varit i New York tidigare i vinter, träffade Bruce, som hade hört på min soloplatta och ville att jag skulle provspela på en audition. Tydligen tände han till eftersom jag fick erbjudandet att följa med på Springsteens sommarturné i Europa med start i spanska Sevilla den 13 maj. Jag blir sjätte man i blåssektionen.

Till Sverige kommer ”Wrecking Tour” i slutet av juli för två spelningar på ett utsålt Ullevi i Göteborg 27-28 juli.

Springsteens trogne saxofonist, ända sen 1972, Clarence ”Big Man” Clemons, avled 69 år gammal veckan före midsommar förra året.

– Självklart känner jag mig både glad och lite tagen över att få spela med en av mina stora idoler, ett drömjobb förstår väl alla, säger Micke Finell. Då turnéerna är så intensiva får familjen bo kvar hemma i Skutskär. I gengäld brukar det vara ganska långa, lugnare perioder däremellan som jag kan vara hemma och umgås med mina barn. Och så brukar ju Bruce spela i Europa och Norden med jämna mellanrum, som nu i sommar.

Nu får Finell jobba med en rad världsstjärnor, förutom The Boss himself, som gitarristerna Steve van Zandt och Nils Lofgren och trummisen Max Weinberg.

Micke Finell är en erkänt skicklig rock’n’roll-saxofonist och en av dem som var med och grundade The Refreshments i slutet på 1980-talet. Att han nu är på väg att lämna bandet smärtar en del och slår säkert ner som en bomb bland fansen.

– Visst är det så, men grabbarna har full förståelse för att jag tar chansen. Och vem vet hur länge det varar, jag kanske kommer tillbaka till Refreshments längre fram. Och än återstår det ett antal spelningar innan det blir avskedsfest. Det är ju bara den 1 april än.