Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 år av friskvård

/

– Egentligen skulle landstinget sponsra oss med några nya bordtennisbord. För det här är väl friskvård om något?

Annons

Sekreteraren Tage Björk tillhör de yngsta i Kamratföreningen Grå Pantrarna och säger detta med en blandning av skämt och allvar. Och nog har han rätt, det är nog en ganska rejäl form av friskvård som Grå Pantrarna bedriver – och har bedrivit i 20 år.

Det är i morgon som pantrarna kan fira sin födelsedag. För den 27 mars 1992 samlades några gamla bordtennisspelare för att bilda föreningen. Jan Ekberg var en av dem:

– Egentligen kan man säga att det började i slutet av 1980-talet när vi spelade bordtennis i gamla Korphallen. Där fanns ett lag som kallade sig Grå Pantrarna och ett som kallade sig Armani, berättar han.

Det var alltså inga föreningar men bordtennisen fortsatte under några år och 1992 samlades några entusiaster och bestämde sig för att bilda föreningen. Jan Ekberg visar det kortfattade handskrivna protokollet från den 27 mars 1992 som väl kan kallas själva urkunden. Några veckor senare, den 8 april hölls ett nytt möte då Jan Ekberg kunde presentera stadgarna för föreningen.

I dag är de runt 65 medlemmar med en medelålder på cirka 73,5 år. Nedre åldersgräns är 60 år, men det lär gå att få dispens...

Just nu pågår slutspelet i det årliga klubbmästerskapet i singel och med tanke på att många av pantrarna har tävlat i bordtennis så är det mycket prestige i matcherna – fast hela tiden med mycket humor och glimten i ögat. Godmodiga tråkningar hör förstås till, för det viktigaste är ändå umgänget och motionen.

– Det sociala är nog viktigast, säger nuvarande ordförande Frank Andersson. Det är ju så att om någon inte dyker upp på ett par gånger så är det alltid någon av oss som ringer upp för att kolla hur det är.

Den 14 april är det dags för årsfest för pantrarna och då får även fruarna vara med.

Mer läsning

Annons