Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs är Madeleines liv

/
  • ”Varning för 50-åringen” står det på ytterdörren. Rester från fredagens överraskningsfest som Madeleine Samuelssons dotter Veronica hade ordnat. Men det är i dag hon fyller 50 år.

Madeleine fick en överraskningsfest i fredags. I dag fyller hon 50 år.

Annons

– Det känns riktigt tungt just nu, men det här kommer att gå bra, man måste vara optimist, säger Madeleine Samuelsson, efter Brynäs senaste, inte allt för optimistiska, matchsvit.

Madeleine Samuelsson är ett känt ansikte för de som brukar följa Brynäs matcher på Läkerol Arena. Där finns hon och familjen på plats för att sälja 50/50-lotter och hjälpa till med annat som behöver göras.

Hon är född på Brynäs och bor numera i det ombyggda föräldrahemmet på Lysgatan. I stort sett hela hennes liv andas Brynäs. Hon är gift med Gert Samuelsson, som en gång i tiden var med i kretsen kring laget som tog Brynäs första SM-guld.

Numera är hela familjen engagerad i Brynäs Old Timers. En förening som tar hand om de gamla brynäsarna som slutat sin aktiva karriär. Brynäs Old Timers är en framgångsrik förening och vinner det mesta den ställer upp i. Den har spelare i alla åldrar, från 35 år och uppåt, och blir ofta inbjuden till diverse tävlingar och invigningar, inte bara i Sverige utan föreningen är känd över hela världen.

– Vi behövs verkligen, säger Madeleine, det blir ett stort avbräck för spelarna när de slutar sin aktiva karriär. Från att ha haft ett stort umgänge till ingenting, det kan gå riktigt illa om man inte ser upp.

Maken Gert är manager för föreningen eller president om man så vill. Sonen Richard är materialare och dottern Veronica sköter om lite allt möjligt, såsom utskick via mail och annat pappersarbete.

– Jag använder helst ”snigelpost”, så därför får Veronica hjälpa mig, någon datanörd kan jag inte beskyllas för att vara, säger Madeleine och skrattar.

Madeleine själv är alltiallo och fixar hotell, tvättar matchtröjor, ordnar mat och en massa annat. Det är nästan en heltidssysselsättning det handlar om.

Ett annat intresse är båtliv och tidigare hade familjen en motorseglare, men numera bara öppna motorbåtar.

Familjen har också ett sommarhus i Fågelsundet. Det var när de skulle ”kliva iland” från seglandet som de bestämde sig för att köpa sommarstuga.

– Eller stuga och stuga, det är ett åretrunthus och ligger fantastiskt fint vid vattnet. Där tillbringar vi mycket tid på sommaren, säger Madeleine.

Madeleine Samuelsson ställer gärna upp för andra, nästan lite för mycket tycker hennes omgivning. Dottern får ibland säga till henne att det går att säga nej till vissa saker.

– Men det är svårt, säger Madeleine. Då får man nästan dåligt samvete efteråt, att någon kanske blir ledsen.

Hennes föräldrar är båda i livet och umgås gärna med sin dotter. De kommer ofta över för att fika och det är ju också ett bra sätt för dem att hålla sig pigga, tycker Madeleine.

Ska hon beskriva sig själv så blir det med orden social och snäll.

I fredags överraskade dottern henne med en fest för runt 50 personer.

– Hon talade om att det skulle komma ”några”, men när fler och fler ringde på dörren tänkte jag ”hur ska vi få plats?”, skrattar Madeleine, men det gick bra. Vi hade jätteroligt.

I dag på födelsedagen blir det ”bara” öppet hus med fika. Några speciella önskningar har inte födelsedagsbarnet, jag har ju det mesta, säger Madeleine, men ett armband med dödskallar har hon önskat sig.

Mer läsning

Annons