Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Conny firar vid sargen

/
  • Conny Silfverberg var snabb på rören under sina år som målfarlig ishockeyspelare. Nu är det andra rör som gäller, i jobbet som VVS-säljare.Foto: Lars Wigert

Annons

GD GRATULERAR

Hockeyfakta: Står på nionde plats på listan över de spelare som gjort flest matcher i Brynäs A-lag med sina 441 matcher. Han hann med 132 mål, vilket räcker till en sjätteplats i totalstatistiken.

Har efter karriären varit pojklagstränare i både Hagaström och Brynäs. I dag nöjer han sig med att titta på hockey från läktarplats.

Firar: Åker tillsammans med familjen till Florida om fyra veckor, för att fortsätta resan till New York där fler släktingar ansluter.

Bor: I hus i Lexe tillsammans med hustrun Kerstin och barnen Joel,16 och Linnea, 12.

I dag, på sin 50-årsdag står Conny Silfverberg vid sargen i en kall hockeylada i Norrköping med en knäppkorv i handen.

– En klassisk hockeymiddag, skrattar han.

Det riktiga firandet sker om en månad, då familjen åker till USA.

Den gamle stjärncentern i Brynäs har annars inte så mycket tankar kring det här med att fylla 50.

– Nej, det är mest runt omkring det haussas. Familjen och kompisarna snackar en massa. Jag själv tänker nog minst på det, säger han.

Hans egen hockeykarriär fick ett abrupt slut. En matförgiftning på Mallorca dit Brynäslaget åkt för att runda av säsongen ville aldrig ge med sig. Efter ett år med bara två matcher gav Conny Silfverberg upp.

– Läkaren sa att det inte var någon mening med att pressa kroppen, säger han.

I stället fick han fokusera på jobbet som säljare på Dahls, VVS-firman där han fortfarande jobbar. Och på barnens idrottande.

Dottern Linnea spelar fotboll och sjunger. Sonen Joel går i pappas fotspår och spelar hockey i Brynäs.

Det är hans bortamatch med U16-laget som är förklaringen till att Conny Silfverberg firar födelsedagen i Norrköping.

Silfverbergs är en riktig hockeyfamilj. Brorsan Jan-Erik var en framgångsrik back i Brynäs, och hans son Jacob Silfverberg har laddat upp inför slutspelet med tre mål på de två senaste matcherna.

– Jag skojar med honom och säger att nu är det bara 130 kvar, skrattar Conny Silfverberg.

Till titeln bäst i familjen alltså. Connys eget facit är 132 mål på 441 matcher i Brynäströjan.

Sedan skulle han alltså fortsätta karriären i Rögle, var det tänkt. Men den där matförgiftningen ändrade på de planerna. I stället återvände han till Gävle där han tänker bli kvar.

– Ja. Jag misstänkte att den där frågan om vad jag gör om tio år skulle komma. Och jag måste svara att jag hoppas att livet inte förändras så mycket. Jag är väldigt nöjd med hur jag har det just nu. Förhoppningsvis får jag fortsätta att vara frisk, säger dagens jubilar.

Annons