Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag fyller han 100 år

/

I dag, den 11 maj, fyller Bror Arfvelin 100 år. För ett år sedan när han fyllde tvåsiffrigt för sista gången konstaterade han i vår intervju att han inte tänker så mycket på sin ålder men att det är tråkigt att så många nära har gått bort.

Annons

Han har sjungit i kör med Jussi Björling, kämpat mot TBC i tio år på 20 och 30-talet, genomlevt två världskrig och mött Fred Perry i tennis tillsammans med Kalle Schröder.

När han fyllde 90 tvingades han sluta spela tennis på grund av en höftoperation. I stället blev det golf. Men i dag blir det mest promenader.

Bror Arfvelin började spela veterantennis samtidigt som han flyttade till Gävle 1981. Det blev en lyckosam karriär med mängder av segrar i olika tävlingar, totalt blev det 17 SM-tecken. Han var med i landslaget för veteraner i VM sex gånger, blivit Europamästare, tagit bronsmedalj i lag-VM.

Han har ägnat sig åt idrott i hela sitt liv. Trots detta drabbades han av TBC när han var bara 18 år och fick kämpa mot sjukdomen i tio år. Som ung hemma i Mora sjöng han i kör tillsammans med självaste Jussi Björling.

Det blir ett stillsamt firande i dag på 100-årsdagen. Men kanske har hans hustru Marianne planerat någon överraskning.

Lotta Hildingson

Mer läsning

Annons