Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens håller sig i form

/
  • I dag jobbar Jens Törnberg som säljare inom dagligvaruhandeln och har bilen som arbetsplats.         Foto: Håkan Selén

Annons

Åtta år har gått sedan Jens Törnberg lade fotbollskorna på hyllan. Men han följer fortfarande varje GIF-match och tränar numera sina sjuåriga döttrar i Hille IF.

– Det känns bara bra att fylla 40, säger den forne ytterbacken.

I dag bjuder han på mat och fika för de närmaste. Sedan blir det fest med släkt och vänner vid ett senare tillfälle. Någon 40-årskris finns dock inte att tala om.

– Nej, det låter som en klyscha, men det är faktiskt sant. Det känns inte konstigt alls att fylla 40.

Jens Törnberg slutade i GIF 2003, efter att hans två för tidigt födda tvillingtjejer föddes och de hamnade på Akademiska sjukhuset ett halvår i Uppsala.

– Det känns som i går, men tiden har gått fort, säger han.

Nio år i GIF som ytterback och yttermittfält var då över.

Men fotbollen finns fortfarande kvar i Jens Törnbergs liv. Han umgås fortfarande med killarna han spelade med och följer fortfarande varje GIF-match, om inte på arenan så hemma på TV. Han tränar även sina två döttrar en dag i veckan i Hilles flicklag födda 2004.

– Jag saknar fotbollen jättemycket än i dag. Det var en speciell tid i livet som är rolig att se tillbaka på, men jag var ju trots allt 33 så det kanske var dags att lägga av.

På fritiden blir det såklart mycket fysiska aktiviteter med tjejerna, och så tränar han en hel del själv också.

– Jag har försökt hålla mig i form, det är skönt, och jag önskar att jag hade mer tid att lägga på fiske, säger han.

Jens Törnberg har alltid haft ett annat jobb vid sidan av fotbollen. I dag är han säljare inom dagligvaruhandeln och åker runt till olika butiker för att sälja bland annat soppor och fonder. Nu jobbar han bara en vecka till innan det är dags för fyra veckors semester.

– Än finns inget planerat men det kommer väl att ramla in. Det blir säkert Gröna Lund och Järvzoo och sådana saker.

Mer läsning

Annons