Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu spelar Lotta mest på begäran

/
  • Lotta Wennlund stortrivs i Ockelbo, med arbete, fritiden och alla människor. I dag fyller hon 50 år men firar gör hon först om en vecka.

Lotta Wennlund är född och uppvuxen i Älvkarleby där Dalälven mynnar ut i havet. Som ung tillbringade hon därför en hel del tid i vatten.

Annons

– Jag åkte mycket båt och också vattenskidor, säger hon.

Lotta bodde i Skutskär tills hon fyllde 17 år och flyttade då till Stockholm för att gå musiklinjen på Södra Latin.

Musikintresset startade i låg ålder. Redan när hon gick i tvåan spelade hon piano och när hon gick i sjuan började hon spela saxofon.

Efter utbildningen jobbade hon som musiklärare i Älvkarleby ett tag och tog sedan musiklärarexamen på Stockholms musikpedagogiska institut.

Därefter bildade hon familj och var hemma med sina tre döttrar när de var små.

Familjen flyttade till Ockelbo 1992 och sedan dess har hon blivit kommunen trogen.

– Jag trivs jättebra här. Ockelbo är en kommun som har allt: Vacker natur, bra friluftsliv, här finns affärer och trevliga människor, säger hon.

– Samtidigt är det nära till Gävle, Sandviken eller Stockholm om man vill ta del av ett bredare kulturutbud.

Hon fick jobb som musiklärare i Sandviken på kulturskolan och pendlade fram och tillbaka mellan kommunerna. Snart fick hon också en tjänst på halvtid i Ockelbo och hade ett tag två parallella jobb som musiklärare.

1999 blev hon chef för Kulturskolan i Ockelbo och sju år senare rektor för det område som innefattade Gäverängeskolan, Raboskolan och Kulturskolan.

I januari 2009 tillträdde hon tjänsten som utbildnings- och kulturchef i Ockelbo.

– Jag trivs jättebra med jobbet, jag har utmanande arbetsuppgifter, bra arbetskamrater och här är ett gott klimat att jobba i.

Hon är fortfarande verksam inom musiken, men inte lika flitigt som förr.

– Jag spelar piano till skolkyrkans kör som övar varannan vecka. Saxofonen tar jag fram någon enstaka gång och då på förfrågan.

Mer läsning

Annons