Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter önskar sig asfalt

/

Annons

Hur känns det att fylla 40?

– Jag varken lever eller känner mig som att jag ska fylla 40. Jag känner mig mycket yngre för jag träffar mycket folk och ungdomar hela tiden. Jag lever i nuet och lägger inte ner energi på att tänka på åldern. Jobbet betyder mycket och är mer än bara ett vanligt jobb. Det händer nya saker hela tiden och det är även min hobby.

Hur firar du födelsedagen?

– För ovanlighetens skull så har jag inget planerat. Det blir kanske lite god middag hemma. Har fullt upp med att renovera hemma och förbereda inför julmarknaden på Ikea. Men jag har även hört rykten om en överraskningsfest, så vem vet?

Vad önskar du dig?

– Asfalt till en basketplan på gården. Där kan jag leka med barnen på dagen och använda som kundparkering till restaurangbesökare på kvällen. Jag önskar även medveten konsumtion till alla, spara på miljön. Jag är inte materialistisk av mig så jag vill inte ha någon sak.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag vill folkbilda och inspirera inom mat på ett positivt sätt. Där man lagar mat från grunden med råvaror och låter barnen vara med i köket. Mina föreläsningar brukar vara ganska öppna, jag tar med råvaror som vi pratar om och sedan styr publiken utifrån det.

– Jag vill även stärka sambandet mellan skola, fritid och läxor. Målet är att barnen ska bli bättre och att skola och fritid ska gå hand i hand. Detta gör jag i och med basketen i Gävle Tjäder, där ungdomar kan spela basket och få hjälp med läxorna.

– I början av nästa år ska jag öppna en klimatsmart restaurang i Valbo där maten kommer vara närproducerad eller rättvisemärkt och gärna ekologisk. Menyn kommer att följa årstiderna för att bli ekonomisk och klimatsmart.

Annons