Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärran snart i privat ägo?

GÄVLE
Inom tre år kan Fjärran Höjderfastigheten vara såld. Det tror badchefen Bernt Jonsson som kan tänka sig många intressenter.

Annons
- Det är inte ovanligt att exempelvis fastighetsbolag går in och köper kommunala anläggningar. Ta Sundsvall som exempel, där äger Norrporten numer fotbollstadion, säger han.
I lördags berättade Bernt Jonsson och kultur- och fritidsförvaltningens chef Mats Öström om sina visioner för Fjärran Höjderbadet.
Genom att satsa 50 miljoner kronor vill de bland annat förse anläggningen med ett hopptorn och en bastupaviljong.
- Det finns en stor potential bland 40-talisterna. Det är en stor kader människor som går i pension och då behövs ett badhus och en rejäl motionsanläggning för att de ska behålla sin goda fysik. Redan nu är badet en aning för litet, omklädningsrummen blir snabbt fulla, säger Bernt Jonsson.

Fler rutschbanor
Ungdomar är en annan grupp som Fjärran Höjderbadet vill bli bättre på att attrahera. I visionen ska bland annat en ny pool och fler rutschbanor ge anläggningen en starkare äventyrskaraktär.
- Lapparna som besökarna lägger i förslagslådorna pekar bara på en sak. När barnen blir äldre än tio år vill de hellre åka till Parkbadet eller Fyrisbadet, säger Bernt Jonsson.
För att visionen ska bli verklighet krävs en stor summa pengar. Att kommunen går med på att skjuta till 50 miljoner kronor är osannolikt. Andra investeringar ligger högre upp på prioriteringslistan. Alternativet är att frigöra pengar genom att sälja anläggningen.
- Det är rimligt. I dagsläget betalar vi omkring sju miljoner kronor i hyra till tekniska kontoret. Om vi säljer får vi räkna med en hyreshöjning på cirka tre miljoner kronor, men det klarar vi utan problem med dagens intäkter, säger Bernt Jonsson.

ERIK WIKSTRÖM