Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärrvärmeanläggning byggs vid PM Kåpan

GÄVLEDen nya fjärrvärmeanläggningen i Hedesunda ska byggas vid PM Kåpan. Det beslutade kommunens mark-, miljö- och plandelegation.

Annons
I andra hand kan delegationen tänka sig att anläggningen byggs vid Erlandssons handelsträdgård.
De billigaste förslagen, att bygga vid brandstationen eller vid Ängslyckan, har däremot strukits. De är olämpliga, eftersom många boende då skulle störas av röken och transporterna, tycker delegationen.
Bygger man den nya fjärrvärmeanläggningen vid PM Kåpan vid Vinnersjövägen behövs visserligen en ny kulvert in till brandstationen, men man slipper bränsletransporter inne bland husen.
Pellets eller flis
Fjärrvärmen i Hedesunda produceras i dag med olja och el i panncentralen inne i brandstationen. När Gävle Energi nu vill övergå till att elda med pellets eller flis i stället behövs en ny biobränslepanna.
Frågan går nu vidare till kommunstyrelsen. I och med att lokaliseringen beslutas kan arbetet med en detaljplan och projektering börja.