Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

► Fjorton sköts ihjäl på Batmanpremiär

Fjorton personer har dödats, säger chefen för polisen i Aurora, Dan Oates till 9News.com. Tio personer ska ha dött på plats och fyra på sjukhus. Ett femtiotal ska ha skadats.

Annons

Skottlossningen inträffade vid en biograf i Aurora Mall. Aurora är en förort till Denver, nära Columbine där 13 personer sköts ihjäl och 24 skadades 1999, uppger AFP.

Trettio minuter in i filmen ska en maskerad man ha öppnat eld och slängt in en tårgasbomb.

– Människor berättar för oss att de trodde att det var en del av filmen. De hörde skott som de trodde var smällare, höga dunkar och plötsligt såg de kulor vina, säger reportern Brenda Stuart från den lokala radiokanalen 850 KOA.

En misstänkt gärningsman har tagits i förvar, uppger NBC news enligt AFP. Två gärningsmän ska har varit inblandade i skottlossningen, rapporterar Fox News.

När gärningsmannen greps pratade han också om att det kunde finnas sprängämnen inne på biografen, samt på parkeringen. Polisen söker fortfarande igenom de aktuella områdena.

Filmvisningen började vid midnatt, lokal tid. Polischefen bekräftar under en presskonferens att en beväpnad man dök upp i en av biosalongerna. Han ska ha burit på någon slags behållare som han släppte, och skjutit. 

Den misstänkte gärningsmannen, som uppges vara i 20-årsåldern, var iklädd skyddsväst och beväpnad med ett gevär och två pistoler, sade polisens talesman Frank Fania till CNN, enligt AFP. Eftersom många i publiken klätt ut sig inför premiären av den nya Batman-filmen kan detta har försvårat gripandet då gärningsmannen lättare kunde smälta in bland biobesökarna.

Kaoset som uppstod beskrevs av vittnen som något ur Batman-filmerna – där Gotham City terroriseras av galna superskurkar – vilket talar för att de kan ha varit en inspirationskälla till dådet.

På barnsjukhuset befinner sig för närvarande minst sex personer, mellan 6 och 31 år gamla som har skadats under skjutningen, rapporterar 9News.com. Den yngsta patienten är enligt sjukhuset sex år gammal.
På sjukhuset i Denver vårdas sex patienter, varav en är kritiskt skadad. Ytterligare tre personer vårdas på Swedish Medical Center. På University-sjukhuset har de tagit emot 20 skadade. På sjukhuset i Aurora har 15 personer har tagits emot, tolv med skottskador och tre som utsatts för ett kemiskt medel.

TT

Mer läsning

Annons