Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flåset känns i nacken

/
  • Jacob Markström och Brynäs fick lämna Örnsköldsvik efter en uddamålsförlust. Jacob kan dock trösta sig med att han av allt att döma blir uttagen till LG Hockey Games.

Brynäs har bara fyra segrar på bortaplan - det svaga facit kan bli lagets fall i kampen om en slutspelsplats. Modo vann sin fjärde raka trepoängare, 2-1, och Gävlelaget känner nu flåset i ryggen.

Annons

Ö-vikarna, som hittat sitt rätta jag och är ett givet slutspelslag, har inlett jakten på fortsatt klättring i tabellen. Är nu bara två poäng efter Brynäs.
Lägg därtill att Rögle chockvann med 5-0 (!) hemma mot Frölunda efter rena explosionen och anstormningen med tre mål av jänkarbröderna Abbott på 54 sekunder i mittperioden.

därmed upp på 57 poäng, tre efter Brynäs.
Och inte nog med det, sett ur Brynäs synvinkel: Timrå blev det tredje laget som tog tre poäng och är uppe på 56 poäng, fyra efter gästrikarna.
Blott 38 sekunder från slutet i Coop Arena satte Timrå 4-3-segerpucken och såg ut som ett slutspelslag mot Luleå. Och Challe Berglunds boys är på allvar med i play off-diskussionen.
Detta hände i den 41:a omgången när de tre mittenplacerade lagen Skellefteå, Frölunda och Brynäs, som samtliga stod på 60 poäng - förlorade!
Vilket gör att kampen från plats fem till åttonde och sista - den kommer att bli hur raffinerad som helst.
Ja, frågan är om det hela inte rent av kommer att avgöras förrän i allra sista 55:e omgången?

och möjlighet att greja slutspelsbiljetten ligger i hemmaspelet.
I Läkerol Arena är Czarneckis mannar seriens näst bästa lag (efter Färjestad) och det ger vissa hopp om play offspel senare i vår.
För på bortaplan ska mittkonkurrenterna Skellefteå, Luleå, Frölunda, Timrå och Rögle alla gästas. Lägg därtill även Djurgården som efter 2-1-seger i Skellefteå känner att de kan fixa det här, slippa förhatliga kvalserien. Nu bara fyra poäng efter Timrå.
Gävleborna förlorade matchen i Swedbank Arena i mittperioden, där Dackell och kompani hade stora problem med att få ut pucken ur egen zon och framför allt saknade aggressivitet och tillräcklig speed på rören.
Dessutom rena bjudningen fram till Modos 2-1-segermål.
Jacob Markström, som var tillbaka i kassen efter JVM-äventyret, missbedömde situationen bakom kassen i fjärde minuten när han skulle slå ut pucken.
I stället för att trycka ut trissan runt i sarghörnan slog han den snett rakt upp i zonen, direkt på Niklas Sundströms klubba.
Denne sköt, Markan räddade - men returen var modoiterna först på och målkungen Per-Åge Skröder kunde peta in 2-1-målet i tom kasse på själva mållinjen.

kom igen något i slutperioden och vann exempelvis skotten med hela 13-2 - men det räckte ändå inte till poängutdelning.
Chanser fanns i slutskedet men ineffektiviteten är stor. I mitten av perioden lobbade Widing pucken över målvakten Zajkowski - men den slank tätt förbi ena stolpen.
Så typiskt som det var. Flytet fanns inte där, eller oflyt som när Modo kvitterade tre minuter efter Ove Molins ledningsmål i period 1.
Oscar Steens målskott kom på ett mycket slumpartat sätt. Efter en snabb kontring hoppade pucken över Hermanssons klubba i mittzonen och friställde modocentern som med ett lågt skott nere vid ena stolpen ställde Markström, som var helt chanslös på det hårda närskottet i slottet.

genast fastslås att Jacob Markströms come back var fullt godkänd - bortsett från bjudningsmålet fram till 2-1.
Men det är sånt som händer även den bäste - och Markan gjorde massor av andra fina parader som måste premieras.
Försvarsmässigt hann inte backparet Carlsson/Nolander med riktigt när Steen friställdes och sköt i mål men i övrigt var det tätt och säkert spel rakt igenom av alla.
Inte minst då från Jörgen Sundqvist, som jag tyckte var den bäste, och som verkligen ville mycket och störtade framåt i anfall så fort chansen gavs.
Även Jusso Hietanen var fullt godkänd liksom Lars Jonsson.

var Ove Molin den bäste, han prickade in sitt sjunde mål med ett snärtigt direktskott i krysset efter bra förarbete av Hansen bakom förlängda mållinjen, där Emil Sandin jobbade hårt framför kassen och skymde för målvakten.
Jonathan Granström hårdjobbade som vanligt och var mycket duktig tekare, vann de flesta av sina många nedsläpp, där Brynäskillarna var koncentrerade och vann "teken" med klara 43-22. Skotten däremot vann Modo knappt med 30-29.

senast hemma mot Skellefteå avtog åter Brynäs målfabrikation - och det nästan vanliga med bara ett enda mål noterades.
Förhoppningsvis kan det lossna på nytt på lördag mot Frölunda - men det värsta som jag ser det inför den matchen är att Johan Holmqvist släppte in fem puckar och sedan föredrog att lämna isen.
Det gör att Honken kommer hem till Gävle med en revanschlust som är enorm, liksom givetvis hela det mållösa VF-gänget.
Det bådar inte gott för Brynäs.
Det krävs allt lite mer hjärta och jäklaranamma på lördag om det överhuvud taget ska bli poäng - och om inte femte hemmamatchen kommer förloras.

tuffhet och rätt inställning. "Sunkan" och "Granis" var allt för ensamma om att visa upp rätt vilja.
Det sägs att man aldrig ska ändra på ett vinnande lag - men den tesen ger jag inte mycket för.
Att Kyle Wanvig inte fanns med i Ö-viksmatchen finner jag högst märkligt. Kanadensaren kan i varje fall kämpa och helhjärtat kriga.
Det var dåligt beställt med just den saken på Swedbank-isen.
När Kyle inte får spela tappar han också ytterligare matchvana.
Så jag tycker bestämt att han borde fått chansen att ta revansch för sina mindre lyckade insatser tidigare.
Mot Frölunda måste den bara komma. Transatlanten måste bara in i laget!

Mer läsning

Annons