Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fläskfilé på syditalienskt vis

För 4 personer
600 g fläskfilé
1 kg mogna tomater
2-3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 kruka oregano
1 kruka basilika
1 1/2 dl rödvin
1 msk konc. kalvfond
maizena till redning
salt och svartpeppar
Putsa och skär köttet i skivor som bryns i stekpanna. Köttet ska inte stekas klart utan bara få färg, därefter tas det ur pannan.
Skålla tomaterna i hett vatten. Dra bort skal, fästen och kärnhus. Hacka tomatköttet grovt. Lägg tomathacket i stekpannan, pressa i vitlök, krydda med en matsked hackad oregano, slå i vin och en matsked koncentrerad kalvfond. Låt allt koka upp utan lock. Salta och peppra.
Lägg ner köttet i pannan. Sänk värmen och sjud allt några minuter. Red med maizena. Serveras med ärter, potatisklyftor, rucolasallad och svarta oliver.