Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fläskfilé på syditalienskt vis

Annons

För 4 personer
600 g fläskfilé
1 kg mogna tomater
2-3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 kruka oregano
1 kruka basilika
1 1/2 dl rödvin
1 msk konc. kalvfond
maizena till redning
salt och svartpeppar
Putsa och skär köttet i skivor som bryns i stekpanna. Köttet ska inte stekas klart utan bara få färg, därefter tas det ur pannan.
Skålla tomaterna i hett vatten. Dra bort skal, fästen och kärnhus. Hacka tomatköttet grovt. Lägg tomathacket i stekpannan, pressa i vitlök, krydda med en matsked hackad oregano, slå i vin och en matsked koncentrerad kalvfond. Låt allt koka upp utan lock. Salta och peppra.
Lägg ner köttet i pannan. Sänk värmen och sjud allt några minuter. Red med maizena. Serveras med ärter, potatisklyftor, rucolasallad och svarta oliver.