Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fläskfilégryta med katrinplommon och äpple

För 4 personer
600 g fläskfilé
2+1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 morötter
3 gula lökar
3 äpplen
100 g katrinplommon
1 vitlöksklyfta
5 timjankvistar
2 lagerblad
1 1/2 msk konc. kalvfond
2 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
2 dl vatten
salt och vitpeppar

Gör så här:
1. Skala och skär morötter, gul lök och äpplen i bitar. Dela plommonen på mitten.
2. Putsa och skär köttet i 2 centimeter tjocka skivor. Stek köttet hastigt i 1 matsked smör, bara så det får färg. Ta upp köttet och lägg i bitar av morot och lök. Stek grönsakerna någon minut.
3. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med vatten, vin och grädde och sänk värmen så att såsen bara sjuder. Lägg i grönsakerna från pannan samt plommon, äpplen, finhackad vitlök, lagerblad och timjan samt slå i kalvfond. Sjud grytan 10-15 minuter. Därefter läggs köttet i och allt får sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
dan.strandqvist@ttspektra.se