Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläskfilégryta med katrinplommon och äpple

Annons

För 4 personer
600 g fläskfilé
2+1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 morötter
3 gula lökar
3 äpplen
100 g katrinplommon
1 vitlöksklyfta
5 timjankvistar
2 lagerblad
1 1/2 msk konc. kalvfond
2 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
2 dl vatten
salt och vitpeppar

Gör så här:
1. Skala och skär morötter, gul lök och äpplen i bitar. Dela plommonen på mitten.
2. Putsa och skär köttet i 2 centimeter tjocka skivor. Stek köttet hastigt i 1 matsked smör, bara så det får färg. Ta upp köttet och lägg i bitar av morot och lök. Stek grönsakerna någon minut.
3. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med vatten, vin och grädde och sänk värmen så att såsen bara sjuder. Lägg i grönsakerna från pannan samt plommon, äpplen, finhackad vitlök, lagerblad och timjan samt slå i kalvfond. Sjud grytan 10-15 minuter. Därefter läggs köttet i och allt får sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
dan.strandqvist@ttspektra.se

Annons