Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fläskkarré på jägarvis

Annons

För 4 personer
800-900 g fläskkarré utan ben
salt och vitpeppar
1 kålrot
1 tsk timjan
2-3 msk olivolja
Till såsen:
2 tomater
100 g färska champinjoner
1 gul lök
1 1/2 msk smör
2 dl vatten
2 dl rödvin eller vatten
1 msk konc. kalvfond
1 dl grädde
maizena, sojakulör
salt och peppar
Att äta till:
kokt potatis, varm grönsak. gelé

Gnid in karrésteken med salt och peppar. Skala och skär kålroten i bitar med knappt två centimeters sida. Bred ut kålrotsbitarna i långpannan, lägg köttet ovanpå och ringla över olivolja. Avsluta med timjan. Stick in en termometer i köttet och sätt in i 150 graders ugn. Stek till kärntemperaturen i köttet är 80 grader.
Hacka tomater, champinjoner och lök till såsen. Fräs allt med smör, tillsätt vatten, eventuellt vin, grädde och kalvfond. Koka upp och red av med maizena. Låt såsen sjuda 5 minuter. Färga med sojakulör och smaka av med salt och peppar. Låt steken vila några minuter innan den skivas upp och bjuds med kålrotsbitar, sås, varm grönsak, gelé och kokt potatis.