Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläskkorv med rotsaker

Annons

Till 4 personer
900 g frysta rotfrukter (ca 1 1/2 påse)
1 msk kycklingfond
2 kokta frukostkorvar (600 g)
2 dl grädde
2 msk riven pepparrot + extra till servering
maizena
salt och peppar
persilja
Att äta till:
kryddiga salladsblad, exempelvis ruccola

Gör så här:
1. Tippa upp rotfruktsblandningen i en kastrull, slå på vatten så det precis täcker och tillsätt fond och lite salt. Låt koka upp och sjud sakta ett par minuter.
2. Värm korven i sjudande vatten. 4-5 minuter brukar räcka. Dra bort skinnet och skiva korven.
3. Sila av ett par deciliter vätska från grönsakerna till en ny kastrull. Tillsätt grädde och koka upp. Red av med maizena och smaka av med pepparrot. Sjud såsen 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Dan Strandqvist/TT Spektra