Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler än 6.000 sprang Vårruset

Michaela Hallqvist, 19 år, som går orienteringsgymnasiet i Sandviken, var först i mål i årets Vårruset. Hon sprang de fem kilometerna på 18 minuter och 16 sekunder.

Annons

– Det känns skönt, det var jättekul att springa och första gången jag sprang vårruset i Gävle. Jag har sprungit i Falun förut, säger Michaela, som kommer från Malung.

Tätt bakom sig hade vinnaren Sandrine Müller, 16 år, som är utbytesstudent på samma gymnasieutbildning. Sandrine, som kommer från Zug i Schweiz, var bara fyra sekunder efter Michaela i mål.

– Det gick jättebra. Jag har haft jättekul har i kväll. Det var kul också att vi båda från orienteringsgymnasiet kom i mål först, säger Sandrine.

Närmare 6 300 kvinnor deltog i årets vårrus i Gävle, som var det 23:e i ordningen. Stämningen var på topp bland de deltagare som Gefle Dagblad träffade på i Regementsparken i går.

Några som var laddade var laget Desperata Forsbackafruar.

– För mig är det första gången jag springer. Vi har tränat tillsammans sedan i höstas. Jag är nöjd bara jag lyckas springa hela vägen. Det är picknicken efteråt som lockar. Det är väl det vi är desperata efter; egentid och att få umgås och ha kul tillsammans, säger Helena Remback.