Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler än 6.000 sprang Vårruset

Michaela Hallqvist, 19 år, som går orienteringsgymnasiet i Sandviken, var först i mål i årets Vårruset. Hon sprang de fem kilometerna på 18 minuter och 16 sekunder.

– Det känns skönt, det var jättekul att springa och första gången jag sprang vårruset i Gävle. Jag har sprungit i Falun förut, säger Michaela, som kommer från Malung.

Tätt bakom sig hade vinnaren Sandrine Müller, 16 år, som är utbytesstudent på samma gymnasieutbildning. Sandrine, som kommer från Zug i Schweiz, var bara fyra sekunder efter Michaela i mål.

– Det gick jättebra. Jag har haft jättekul har i kväll. Det var kul också att vi båda från orienteringsgymnasiet kom i mål först, säger Sandrine.

Närmare 6 300 kvinnor deltog i årets vårrus i Gävle, som var det 23:e i ordningen. Stämningen var på topp bland de deltagare som Gefle Dagblad träffade på i Regementsparken i går.

Några som var laddade var laget Desperata Forsbackafruar.

– För mig är det första gången jag springer. Vi har tränat tillsammans sedan i höstas. Jag är nöjd bara jag lyckas springa hela vägen. Det är picknicken efteråt som lockar. Det är väl det vi är desperata efter; egentid och att få umgås och ha kul tillsammans, säger Helena Remback.