Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler demensplatser i Hofors

Socialnämnden vill koncentrera demensplatserna i tätorten till Hesselgrenska och samtidigt skapa sex demensplatser vid Spelmannen i Torsåker. Totalt blir det en utökning med två platser.

Annons

Socialnämnden behöver spara en miljon nästa år och en miljon 2011 på platser inom särskilt boende. En besparing som läggs på färre platser i särskilt boende föreslår chefsgruppen till nämnden. Totalt minskas 207 platser till 191. Samtidigt ska demensvården förbättras genom att Hesselgrenska blir ett demensboende, där man har ett korttidsboende med 14 platser varav fyra med demensinriktning.

Det finns ett stort behov av demensplatser även på Spelmannen i Torsåker och här planeras för sex platser. På Hantverkarna föreslås att antalet platser i särskilt boende minskas genom att sju lägenheter per våning övergår till vanligt boende där det erbjuds hemtjänst. Persgården blir ett äldreboende utan demensplatser och kommer efter förändringen att få utökat från nuvarande 32 platser till 47 platser.